Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Resepti, joka saa ihosi ja sinut hehkumaan – tätä simppeliä pastaruokaa on pakko kokeilla!

Terveellinen parsakaali taipuu helposti herkulliseksi pestoksi.
Terveellinen parsakaali taipuu helposti herkulliseksi pestoksi. Shutterstock
Julkaistu 31.10.2018 16:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Yksi tämän hetken puhutuimmista superfoodeista on lapsuuden inhokkivihannes – parsakaali. Tästä vihreästä vihanneksestä syntyy hetkessä herkullinen ja hyvinvointia edistävä annos, joka maistuu taatusti koko perheelle.

Sen lisäksi, että parsakaali on kevyttä ja antioksidanttipitoista syötävää, se on täynnä kollageenin tuotannon kannalta tärkeitä hivenaineita, kuten C-vitamiinia.

Kollageeni on puolestaan se aine, joka saa ihosi, hiuksesi ja kyntesi loistamaan. Toisin sanoen, parsakaalin syöminen nuorentaa ja saa sinut hehkumaan!

Videolla kerrotaan, mitä parsakaalin varsista ovi valmistaa. Artikkeli jatkuu videon alla. 

1:30Mitä varsista voisi valmistaa?

Jos haluat kirkkaan ihon, mutta parsakaali ei kuulu suosikkivihannestesi joukkoon, ei hätää! Nirsoimmankin syöjän lumoaa paahdetusta parsakaalista valmistuva pesto, jonka voit nauttia herkullisen pasta-aterian osana. 

KOKEILE MYÖS: Rapea ja herkullinen lopputulos! Tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää parsakaali

Parsakaalipestopasta (4 annosta)

1 parsakaali
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl oliiviöljyä
3/4 tl hienoa merisuolaa
1/4 tl mustapippuria jauhettuna
0,5 dl manteleita
2 rkl raastettua parmesaania
1 tl sitruunankuorta ja 1 rkl sitruunamehua
7 dl rucolaa
2,5 dl pastan keitinvettä
225 g pastaa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa tarvittaessa osiin. Kuori parsakaalin varsi ja viipaloi se osiin. Sekoita kulhossa parsakaalin osat, valkosipulimurska, ruokalusikallinen oliiviöljyä, ¼ teelusikallista suolaa ja 1/8 teelusikallista pippuria. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Käännä paistamisajan puolivälissä.

Keitä tällä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota  pastan keitinvettä talteen peston valmistusta varten. 

pesto pasta

Ota talteen myös muutaman desilitran verran kypsiä parsakaaleja. Siirrä loppu parsakaaliseos tehosekoittimeen. Lisää joukkoon vesi, mantelit, juusto, sitruunan raastettu kuori ja -mehu, 2 desiä rucolaa sekä jäljelle jääneet osat öljystä, suolasta ja pippurista. Aja tasaiseksi.

Yhdistä kulhossa kypsä pasta, pesto, parsakaalit ja rucola. Sekoita ja jaa neljään kulhoon.

Lähde: Realsimple

Lisää aiheesta:

Paras sieniruoka, jota olet koskaan maistanut – klassikkopastan täyteläinen kasvisversio maistuu nirsoimmallekin syöjälle Suussa sulava ja superterveellinen! Tämä keventäjän unelmaruoka maistuu taatusti koko perheelleAlle puolessa tunnissa pöytään: Superhelppo kesäpasta on kokeilemisen arvoinen – ”parasta ruokaa, jota olen koskaan tehnyt”Vartissa valmista! Pastan keitinvesi muuttaa muutaman ainesosan pikapastan herkulliseksi ateriaksi – tätä vinkkiä on pakko kokeilla!Uusi tapa tehdä makaronilaatikko: Munamaidolle yllättävä ja herkullinen korvike"Taivaallisen hyvää!" – joko olet kokeillut koko internetin suosituinta reseptiä?
VihanneksetPastaRuoanlaittoMakuja
Parsakaalipesto hurmaa nirsoimmankin syöjän!Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli

  • 4.5.20:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Hedelmät ja vihannekset eivät ole enää yhtä ravitsevia kuin 70 vuotta sitten – tässä syyt