Resepti, joka saa ihosi ja sinut hehkumaan – tätä simppeliä pastaruokaa on pakko kokeilla!
Yksi tämän hetken puhutuimmista superfoodeista on lapsuuden inhokkivihannes – parsakaali. Tästä vihreästä vihanneksestä syntyy hetkessä herkullinen ja hyvinvointia edistävä annos, joka maistuu taatusti koko perheelle.
Sen lisäksi, että parsakaali on kevyttä ja antioksidanttipitoista syötävää, se on täynnä kollageenin tuotannon kannalta tärkeitä hivenaineita, kuten C-vitamiinia.
Kollageeni on puolestaan se aine, joka saa ihosi, hiuksesi ja kyntesi loistamaan. Toisin sanoen, parsakaalin syöminen nuorentaa ja saa sinut hehkumaan!
Videolla kerrotaan, mitä parsakaalin varsista ovi valmistaa. Artikkeli jatkuu videon alla.
Jos haluat kirkkaan ihon, mutta parsakaali ei kuulu suosikkivihannestesi joukkoon, ei hätää! Nirsoimmankin syöjän lumoaa paahdetusta parsakaalista valmistuva pesto, jonka voit nauttia herkullisen pasta-aterian osana.
Parsakaalipestopasta (4 annosta)
1 parsakaali
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl oliiviöljyä
3/4 tl hienoa merisuolaa
1/4 tl mustapippuria jauhettuna
0,5 dl manteleita
2 rkl raastettua parmesaania
1 tl sitruunankuorta ja 1 rkl sitruunamehua
7 dl rucolaa
2,5 dl pastan keitinvettä
225 g pastaa
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa tarvittaessa osiin. Kuori parsakaalin varsi ja viipaloi se osiin. Sekoita kulhossa parsakaalin osat, valkosipulimurska, ruokalusikallinen oliiviöljyä, ¼ teelusikallista suolaa ja 1/8 teelusikallista pippuria. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Käännä paistamisajan puolivälissä.
Keitä tällä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pastan keitinvettä talteen peston valmistusta varten.
Ota talteen myös muutaman desilitran verran kypsiä parsakaaleja. Siirrä loppu parsakaaliseos tehosekoittimeen. Lisää joukkoon vesi, mantelit, juusto, sitruunan raastettu kuori ja -mehu, 2 desiä rucolaa sekä jäljelle jääneet osat öljystä, suolasta ja pippurista. Aja tasaiseksi.
Yhdistä kulhossa kypsä pasta, pesto, parsakaalit ja rucola. Sekoita ja jaa neljään kulhoon.
Lähde: Realsimple
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka