Ravitsemusterapeutti paljastaa 11 hyvää valintaa – syö näin kesällä ja laihdu jopa kilo viikossa
Asiantuntijan mukaan kesä on erinomaista aikaa pudottaa kiloja. Pienillä valinnoilla voit saavuttaa tavoitteen nopeammin kuin uskalsit toivoakaan.
Video: Ceaser-salaatti sopii kesäisen päivän lounasruoaksi.
Vaikka kesää pidetään nauttimisen ja herkkujen kulta-aikana, ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Fredrik Paulúnin mukaan kesä on samalla myös oiva tilaisuus laihduttaa. Miehen mukaan olosuhteet tähän ovat kesällä erittäin suotuisat.
– D-vitamiini ja auringonvalo nopeuttavat rasvan palamista samalla, kun lämpö säätelee ruokahalua, Paulún kertoo Expressen-sivustolle.
Tämän lisäksi kesäisin ihmiset ovat vähemmän stressaantuneita, nukkuvat paremmin ja ovat enemmän ulkona. Kaiken keskiössä on kuitenkin oikeiden ruokavalintojen tekeminen.
– Valitse sesongissa olevia tuotteita, tuoreita marjoja ja vihanneksia, jotka ovat parhaimmillaan juuri nyt.
– Kesä on täydellistä aikaa syödä paljon salaatteja, mies toteaa.
Grillaamista ei laihduttajan tarvitse unohtaa, sillä asiantuntijan mukaan monet grilliruoat, kuten broileri, ovat oikein hyviä proteiininlähteitä. Nauttimalla vähärasvaista lihaa salaatin ja grillattujen kasvisten kanssa tulet kylläiseksi vähällä energiamäärällä.
11 parempaa valintaa keveisiin kesäpäiviin
Alle on listattu ravitsemusterapeutin suositukset, joilla pystyt nauttimaan kesästä täysin rinnoin ilman turhia kaloreita.
Herkut:
Karkit: vaihda tuoreisiin marjoihin
Jäätelö: vaihda jäähdytettyyn vesimeloniin, banaaniin tai kotitekoiseen sorbettiin
Sipsit: vaihda kasviksiin ja dippiin tai pieneen määrään pähkinöitä
Leivonnaiset: syö kananmuna tai puolikas avokado, ehkä olet vain nälkäinen
Jälkiruoat: vaihda tuoreisiin marjoihin jogurtilla ja hunajalla höystettynä
Juomat:
Virvoitusjuomat: vaihda kotitekoiseen jääteehen tai sitruunalla ja yrteillä maustettuun veteen
Viini ja olut: valitse näistä vaihtoehdoista kuiva valkoviini
Ruoat:
Valmisruoka: vaihda kotitekoisiin eväisiin niin voit varmistaa, mitä ja kuinka paljon oikein syöt
Makkara: vaihda vähärasvaisempiin proteiininlähteisiin, kuten broileriin, kalaan ja naudanlihaan
Valmismarinadi: sitruunasta ja yrteistä valmistuvalla kotitekoisella marinadilla saat makua ilman kaloreita
Ranskanperunat: vaihda grillikasviksiin tai salaatteihin
Aamupala:
Murot ja maustettu jogurtti: vaihda maustamattomaan jogurttiin, jossa on kookoshiutaleita ja pähkinöitä
Sämpylä: vaihda juustolla ja kasviksilla päällystettyyn näkkileipään
Lähde: Expressen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan