Ravitsemusterapeutti kumoaa yleisen myytin oliiviöljyn käytöstä
Rapsi-, rypsi- vai oliiviöljy? Ravitsemusterapeutti kertoo, miten eri rasvat sopivat grillaamiseen.
Kun paistorasvaa valitaan, kiinnostaa grillaajaa tietenkin maku, mutta myös se, soveltuuko rasva paistamiseen.
– Esimerkiksi neitsytoliiviöljystä on monesti saanut kuulla, että se on herkkä öljy, jota ei voi kuumentaa, mutta kyllä sitä voi, kertoo ravitsemusterapeutti Jonna Heinonen.
Heinonen muistuttaa, että olipa paistoon käytetty rasva, mikä hyvänsä, menee se pilalla, jos se saavuttaa savuamispisteen.
Ravitsemuksellisesti yhtä hyvää rasvaa ei ole olemassa, mutta eläinrasvojen lisäksi palmu- ja kookosöljy ovat niin sanottuja kovia rasvoja, eivätkä sisällä yhtä paljon pehmeitä hyviä rasvoja kuin muut kasviöljyt.
– Mä aina kehotan ihmisiä rasvojen kanssa sekakäyttöön eli käyttämään monipuolisesti kaikkea.
Aiheuttaako käristetty grilliruoka syöpää? Katso ravitsemusterapeutti Jonna Heinosen vastaus yllä olevalta videolta.
Onko olut hyvä palautusjuoma? Voiko jäätelö olla ravitseva välipala?Terveysmyytit-sarjan uudella kesäkaudella pureudutaan ravitsemususkomuksiin. Katso koko jakso MTV Katsomosta.
Myyttejä murretaan myös ihotautilääkärin, eläinlääkärin, seksuaalineuvojan ja yleislääkärin kanssa. Ohjelman juontajana toimii MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttinen.
Voiko järvestä saada syyhyn? Entä aiheuttaako ihon palaminen syöpää? Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomosta. |
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pippa Laukan rautainen lounassalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin raparperipaistos
-
Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Sitruunainen mansikka-kookosbrita
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka