Rapsi-, rypsi- vai oliiviöljy? Ravitsemusterapeutti kertoo, miten eri rasvat sopivat grillaamiseen.
Kun paistorasvaa valitaan, kiinnostaa grillaajaa tietenkin maku, mutta myös se, soveltuuko rasva paistamiseen.
– Esimerkiksi neitsytoliiviöljystä on monesti saanut kuulla, että se on herkkä öljy, jota ei voi kuumentaa, mutta kyllä sitä voi, kertoo ravitsemusterapeutti Jonna Heinonen.
Heinonen muistuttaa, että olipa paistoon käytetty rasva, mikä hyvänsä, menee se pilalla, jos se saavuttaa savuamispisteen.
Ravitsemuksellisesti yhtä hyvää rasvaa ei ole olemassa, mutta eläinrasvojen lisäksi palmu- ja kookosöljy ovat niin sanottuja kovia rasvoja, eivätkä sisällä yhtä paljon pehmeitä hyviä rasvoja kuin muut kasviöljyt.
– Mä aina kehotan ihmisiä rasvojen kanssa sekakäyttöön eli käyttämään monipuolisesti kaikkea.
Aiheuttaako käristetty grilliruoka syöpää? Katso ravitsemusterapeutti Jonna Heinosen vastaus yllä olevalta videolta.
