Matkailu- ja ravintola-alan mukaan eduskunnan sote-valiokunnan esitys ravintoloiden sääntelystä aiempaa täsmällisemmin marraskuun alusta on askel oikeaan suuntaan.
Ala kuitenkin muistuttaa, että rajoitusten tulee olla välttämättömiä eikä rajoituksia tarvita maakunnissa, joissa koronatilanne on hyvin hallinnassa.
Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta sai eilen valmiiksi mietintönsä, jonka mukaan rajoitukset ovat jatkossa tiukemmat yökerhoilla ja pubeilla kuin ruokaravintoloilla ja kahviloilla.
Ravintolatoiminnan väliaikaisia rajoituksia jatketaan helmikuun loppuun.
Lue myös: Näin ravintolarajoitukset muuttuvat: yökerhoille ja pubeille eri säännöt kuin ruokaravintoloille – "Lähtökohta on käännetty nyt toisinpäin"
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi antoi MTV:n Uutisaamussa uusille rajoituslinjauksille arvosanaksi kahdeksan.
– Siinä oli hyvä asia, että nyt katsotaan, onko rajoitukset välttämättömiä ja onko ne oikeasuhtaisia ja tarkastellaan sekä alueellisesti että ravintolatyyppikohtaisesti, hän sanoo.
– Ja nimenomaan niin, että rajoitukset vasta sitten, kun nähdään, että muut toimet kuten omavalvonta ja hygieniatoimet eivät auta. Kyllä tämä hyvä ratkaisu on ja hyvään suuntaan ollaan menossa.
Vaikka rajoitusten suhteen ollaankin Lapin mukaan hyvässä tilassa, niin liiketoiminnan arvosana ei yllä läheskään samalle tasolle.
