Radiojuontaja jakoi kyseenalaisen aamukahvivinkin, joka tuomittiin "täysin järjettömäksi" – älä kokeile kotona

0:55 Oletko jo testannut hittipuuroa? Yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa: ”Jakaa täysin mielipiteet”

Ex-barista ja radiopersoona Bruno Bouchet jakoi Instagramissa kyseenalaisen aamukahvireseptin. Brunon juomasta kertoo muun muassa brittilehti Metro.

Videolla: Kokeile mieluummin aamupalaksi tätä kahvia ja puuroa yhdistelevää herkkua!

Aikainen herätys vaatii joskus ekstravahvaa kahvia, mutta ihan näin pitkälle ei kuitenkaan välttämättä kannata mennä kuin radiopersoona Bruno Bouchet. Brunon kahvivinkki on tuomittu sosiaalisessa mediassa yksinkertaisesti hulluksi ja järjettömäksi.

Kofeiinitabletteja, energiajuomaa ja espressoa 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Bruno valmistaa juomansa murskaamalla kofeiinitabletteja mukiin ja kaatamalla päälle Red Bull -energiajuomaa sekä espressoshotteja. Bruno kertoo kehitelleensä juoman aikaisia aamuja ajatellen, kun hänen on herättävä nopeasti vetämään radion aamushow’ta. Juoman nimi on "Bruno Brain Buster" ja se nautitaan isosta pirtelölasista.

34-vuotiaan radiojuontajan aamukahvi ylittää reippaasti kofeiinisuositukset. Brunon Instagram-videolta ei kuitenkaan käy Metro-lehden mukaan ilmi juoko mies todella näin epäterveellisen juoman joka aamu.

Terveyskirjaston mukaan kofeiinimyrkytyksen oireita ovat levottomuus, pahoinvointi, vapina, sydämentykytys ja hermostuneisuus. Vaikeassa myrkytyksessä ilmaantuu kouristuksia. Myrkytyksen oireita voi osalle käyttäjistä ilmaantua, kun kofeiinin päivittäinen saanti ylittää 400 milligrammaa.

Metro-lehden laskelmien mukaan Brunon aamukahvissa on 550 milligrammaa tyrosiinia, 1000 milligrammaa tauriinia ja aivan liikaa kofeiinia.

Suositusten mukaan aikuiselle sopiva päivittäinen kofeiinimäärä on 400 milligrammaa. Tämän määrän kofeiinia saa esimerkiksi neljästä mukillisesta suodatinkahvia. Brunon älytöntä kahvia ei siis kannata kokeilla kotona. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja