Raaka-aineet, jotka olisi hyvä löytyä aina keittiökaapista: "Saa yllättävän paljon aikaiseksi pienellä vaivalla"

Helppoa ja hyvää arkiruokaa joka tilanteeseen 11:03 Helppoa ja hyvää arkiruokaa joka tilanteeseen
KATSO MYÖS VIDEO: Iman ja Leena vinkkaavat täydellisen kananmunaruoan aamupalapöytään ja kertovat vinkkinsä arkikokkailuun.

Somesta tutut ruokavaikuttajat Iman ja Leena antoivat Huomenta Suomessa vinkkejään arjen kokkailuun.

Vinkkasimme aiemmin tällä viikolla suositun @imanjaleefasafkaa-tilin Imanin ja Leenan hitiksi nousseen kaalikeitto-ohjeen. Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu tunnetaan ruokavaikuttajina, jotka tekivät esimerkiksi mätidipistä valtavan ilmiön Suomessa. 

Tiistaina Iman ja Leena antoivat omia arkiruokavinkkejään Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä. Arkisafkaa-keittokirjan (WSOY 2023) vastikään julkaisseelta pariskunnalta tiedusteltiin muun muassa keittiökaapin olennaisimpia raaka-aineita. 

Keittiökaapin sisältö kuntoon

Leenan mukaan pariskunnalta löytyy aina paljon erilaisia kuiva-aineksia, kuten papuja, linssejä, pähkinöitä ja pastaa. 

– Sitten meillä on aika usein säilykkeitä, kuten tomaattimurskaa ja kotimaista järvikalasäilykettä. Niistä saa yllättävän paljon aikaiseksi aika pienellä vaivalla ilman, että tarvitsee lähteä kauppaan. 

Välillä kaappien sisältö saattaa Leenan mukaan näyttää siltä, ettei raaka-aineista saa oikein mitään aikaiseksi. 

– Mutta yhtäkkiä vartin päästä Iman tai minä onkin loihtinut tosi maukkaan aterian.

Imanin mukaan esimerkiksi kaapista löytyvät oliivit ovat yllättävän monikäyttöisiä ruoanlaitossa ja lisäksi sopivat naposteluun. Arkiruoanlaitosta ei kuitenkaan kannata tehdä itselleen liian vaikeaa.

– Arkiruoasta tehdään usein tosi iso monsteri ja se pitää unohtaa, Iman muistutti. 

Mitä herkkuruokaa Iman ja Leena suosittelevat aamupalaksi? Entä millaisia keittiövälineitä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi löytyä? Katso jutun yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!