Punaviini haitallisin! Nämä alkoholijuomat tekevät eniten hallaa ihollesi

Näin alkoholi vaikuttaa nuorten aivoihin 6:14 Näin alkoholi vaikuttaa nuorten aivoihin

Ihon kunnon kannalta viinilasilliset kannattaa vaihtaa kirkkaisiin alkoholeihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että juoman laadun lisäksi juodut määrät vaikuttavat paljon siihen, miten iho juomatottumuksiisi reagoi.

Lääketieteen tutkija Olli-Kärkkäinen vieraili Huomenta Suomessa kertomassa alkoholin vaikutuksesta nuorten aivoihin.

Alkoholin haittavaikutuksista puhutaan laajasti, mutta harva on taatusti tullut ajatelleeksi, kuinka paljon alkoholilla on vaikutusta ihon kuntoon. Popsugar-sivuston haastatteleman tohtori Isabel Sharkarin mukaan toiset juomat ovat pahempia kuin toiset. Lue, mitkä alkoholijuomat aiheuttavat ihollesi eniten harmia. Varoitus, se voi valitettavasti olla juuri oma lempijuomasi!

Alkoholiuomat on listattu vähiten haitallisesta haitallisimpaan

Kirkkaat tislatut alkoholijuomat

Asiantuntijan mukaan kirkkaat alkoholit, kuten vodka, gini ja tequila ovat hyviä vaihtoehtoja siinä mielessä, että ne eivät sisällä lisäaineita. Viljaton juoma, esimerkiksi perunasta valmistettu vodka, on Sharkarin mukaan paras vaihtoehto, sillä se kulkee elimistön läpi verrattain nopeasti.

Viski ja rommi

Nämäkään juomat eivät sisällä lisäaineita, mutta fermentointiprosessin seurauksena ne sisältävät kuitenkin yhdisteitä, jotka saattavat pahentaa krapulaa ja aiheuttaa varhaisen ikääntymisen merkkejä.

Olut

Asiantuntijan mukaan olut on ihon kannalta haitallinen juoma siinä mielessä, että sitä tulee yleensä nautittua muita juomia määrällisesti enemmän. Mutta jos nauttimasi olutmäärät pysyvät aisoissa, olut voi olla ihon kannalta varsin hyvä juoma.

Valkoviini

Myös viini sisältää hieman natriumia, mutta eniten kannattaa olla huolissaan viinin sisältämistä sokerimääristä. Mitä makeampi viini, sitä enemmän se sisältää ihon kollageenia tuhoavaa sokeria. Valkoviini ei myöskään sisällä lainkaan antioksidantteja, toisin kuin punaviini. 

Cocktailit

Drinkit ja cocktailit sisältävät yleensä runsain määrin sokeria, joka voi nopeuttaa ikääntymisen merkkejä ja aiheuttaa aknea. Sharkarin mukaan nämä drinkit voivat aiheuttaa myös ihon kunnon kannalta haitallisen sokerihumalan.

Ihon kannalta haitallisin drinkki on sekä suolaa että sokeria sisältävä margarita.

Punaviini

Ihon kannalta haitallisimmaksi juomaksi paljastui yllättäen punaviini. Vaikka punaviinillä ja sen sisältämillä antioksidanteilla on tutkitusti terveysvaikutuksia, punaviini on juoma, joka voi asiantuntijan mukaan pahentaa erilaisista ihosairauksista kärsivien oireita entisestään.

Punaviinin juominen laittaa maksasi ja munuaisesi koville samalla, kun se voi aiheuttaa ihon punotusta ja kukkimista.

Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!