Mainos

Yhdestä juomasta kolmen grillimakkaran verran kaloreita! Näin paljon energiaa suosikkijuomasi todellisuudessa sisältävät

Lähes jokainen tietää, että alkoholi sisältää paljon kaloreita, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka energiapitoisia suosikkijuomasi todellisuudessa ovat?

Samppanjan maisteluunkin on omat niksinsä. Katso ammattilaisen vinkit videolta. 

Jo muutama lauantai-iltana nautittu juoma voi sisältää helposti yli tuhat kilokaloria, eli puolet päivittäisestä energiantarpeestasi. Alkoholia voidaankin kutsuttua salakavalaksi lihottajaksi, joka ei sovi etenkään linjojaan tarkkailevan ruokavalioon.

Kuivia viinejä ja kevyitä miksereitä

Jos haluat nauttia alkoholijuomia mahdollisimman vähillä kaloreilla, vaihtoehtoja löytyy. The Sun -sivuston listauksen mukaan kirkkaiden alkoholien ja vähäkaloristen miksereiden yhdistelmä on paras valinta linjojaan tarkkaileville.

Health -sivuston kahdeksan vähäkalorisen juoman listaukseen ovat päässeet myös kuohuvat. 

Kevyitä valintoja ovat:

Gin tonic = n. 140 kcal
Lasillinen (12 cl) kuivaa valkoviiniä = n. 80 kcal
Vodka soodalla = n. 100 kcal
Lasillinen (125 ml) kuohuviiniä = n. 80 kcal

Drinkit ja liköörit kaloripitoisimpia vaihtoehtoja

Jos edelliset olivat kevyitä valintoja, mitä juomia kannattaisi sitten välttää, jos et halua nauttia kaloreita hampurilaisaterian edestä?

Makeat viinit, kermaliköörit, siiderit ja isot oluttuopit ovat hyvin energiapitoisia vaihtoehtoja. Painoaan tarkkailevan kannattaa myös vältellä sokerisia miksereitä, kuten virvoitusjuomia. 

Nämä eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna siihen, kuinka paljon energiaa tietyt cocktailit tai drinkit sisältävät. Esimerksi margarita sisältää kaloreita saman verran kuin pikaruokaketjujen tavallinen hampurilaisateria tai vaihtoehtoiseti kolme grillimakkararaa. 

Kaloripitoisia juomia ovat: 

Margarita = n. 700 kcal
Piña Colada = n. 600 kcal
Kermalikööri (1 dl) = n. 350 kcal
Keskiolut (0,33 l) = n. 140 kcal
Makea siideri (0,33 l) = n. 170 kcal
Lonkero (0,33 l) = n. 180 kcal

Lähteet: TheSun, Fineli, Health

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja