Pullot piiloon, pakollinen viinakortti ja olematonta asiakaspalvelua – tällaista asiointi oli Alkossa ennen

1:42 Suomen Hotelli- ja ravintolamuseossa on Alko vuosien takaa – kurkista 30-luvun myymälään

Kun ensimmäiset Alkot aikanaan avasivat ovensa, oli tavoitteena, että suomalaiset ostaisivat sieltä mahdollisimman vähän alkoholia. Kurkkaa videolta, miten Alkossa ennen palveltiin suomalaisasiakkaita.

Helsingin Kaapelitehtaalla sijaitsevassa Hotelli- ja ravintolamuseossa  voi aikamatkata Alkon 1930-luvun myymälään. Valtion alkoholiyhtiöllä Oy Alkoholiliike Ab:lla oli vuodesta 1932 lähtien yksinoikeus valmistaa, tuoda, viedä ja myydä alkoholia. Ensimmäiset Alkoholiliikkeen myymälät avattiin kaupungeissa ja kauppaloissa 5.4.1932 kello 10. 

Alkon ensimmäisinä toimintavuosina oli tavoitteena, että asiakkaat ostaisivat alkoholia mahdollisimman vähän. Asiakaspalveluun ei näin ollen panostettu, eivätkä myyjät saaneet esitellä tai suositella tuotteita. Pullot sijoitettiin hyllyillä vaakatasoon pohjat asiakkaisiin päin, jotta ne eivät houkuttelisi ketään ostamaan ja juomaan. 

Miten Alkon toiminta kehittyi vuosikymmenten aikana? Miltä näytti viinakortti ja 1930-luvun Alkon myymälä? Kurkkaa videolta!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja