Mainos

Puhtaus ja paikalliset erikoisuudet kiinnostavat – laivan buffet on turisteille eksoottinen ruokakeidas

Kansainvälisten asiakkaiden määrä laivamatkustajista kasvaa koko ajan. Maittaako suomalainen ruokatarjonta kaikille, vai pitääkö myös seisovan pöydän tarjonnan kansainvälistyä?

Kerroimme aikaisemmin tällä viikolla laivayhtiöiden buffettien kestosuosikeista, jotka maittavat suomalaisille vuodesta toiseen. Laivayhtiöiden edustajat kertovat, toimivatko samat maut myös kansainvälisille asiakkaille.

Ruoan alkuperä kiinnostaa

Eckerö Linen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everin mukaan asiakkaat ovat tänä päivänä hyvin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Tämän vuoksi suuri osa Eckerö Linen ruokatavarantoimittajista on suomalaisia.

– Suomalaisuus ei ole mikään itseisarvo, mutta suomalaisten tavarantoimittajien kautta me voimme saada varmistuksen ruoan alkuperästä, Toikka-Everi kommentoi.

Ulkomaalaiset arvostavat suomalaista ruokaa

Kansainvälisten asiakkaiden (eli muiden kuin virolaisten ja suomalaisten) määrä laivamatkustajista kasvaa koko ajan, ja vaikka nämä Toikka-Everin mukaan arvostavatkin nimenomaan suomalaisen ruoan puhtautta, pitää menussa huomioida myös erilaiset ruokakulttuurit.

– Esimerkiksi tietyille aasialaisille asiakkaille pitää olla aina tarjolla chiliä sekä riisiä tai nuudelia, Toikka-Everi kertoo.

Alla olevalla videolla Viking Linen buffetin tarjontaa. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Viking Linella on taas huomattu, että vaikka aasialaisia asiakkaita on jonkin verran, haluavat he syödä pääasiassa pohjoismaiden perinneruokia.

– Luultiin olevamme fiksuja ja tehtiin (buffettiin) kevätkääryleitä, riisiä ja muuta, mutta eivät he halua sellaista syödä. Lohi on iso juttu, sillit myös, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm kertoo.

Lindholm kertoo Viking Linen kokeilleen buffetissa myös sushin suosiota, mikä ei kuulemma ollut sen suurempi menestys.

– Perinteinen seisova pöytä kaloineen on se, joka vetää, Lindholm toteaa.

Omatekoinen maistelumenu

Erilaiset kulttuurit näkyvät vähintäänkin tavoissa, joilla ruokaa nautitaan. Toikka-Everi todisti esimerkiksi kerran, kun ryhmä aasialaisia asiakkaita keräsi lautasille pieniä annoksia ja asetti ne sitten pöydän keskelle, mistä kaikki maistelivat niitä.

– Noinhan niitä ruokia kannattaakin lähteä maistelemaan, Toikka-Everi toteaa iloiten asiakkaiden rohkeutta kokeilla suomalaisia ruokia.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja