Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puhtaus ja paikalliset erikoisuudet kiinnostavat – laivan buffet on turisteille eksoottinen ruokakeidas

Viking Linen buffetin sillitarjontaa.
Viking Linen buffetin sillitarjontaa.MTV, Laura Matilainen
Julkaistu 04.11.2018 08:01

Emmi Niiniaho

Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kansainvälisten asiakkaiden määrä laivamatkustajista kasvaa koko ajan. Maittaako suomalainen ruokatarjonta kaikille, vai pitääkö myös seisovan pöydän tarjonnan kansainvälistyä?

Kerroimme aikaisemmin tällä viikolla laivayhtiöiden buffettien kestosuosikeista, jotka maittavat suomalaisille vuodesta toiseen. Laivayhtiöiden edustajat kertovat, toimivatko samat maut myös kansainvälisille asiakkaille.

Ruoan alkuperä kiinnostaa

Eckerö Linen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everin mukaan asiakkaat ovat tänä päivänä hyvin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Tämän vuoksi suuri osa Eckerö Linen ruokatavarantoimittajista on suomalaisia.

– Suomalaisuus ei ole mikään itseisarvo, mutta suomalaisten tavarantoimittajien kautta me voimme saada varmistuksen ruoan alkuperästä, Toikka-Everi kommentoi.

Ulkomaalaiset arvostavat suomalaista ruokaa

Kansainvälisten asiakkaiden (eli muiden kuin virolaisten ja suomalaisten) määrä laivamatkustajista kasvaa koko ajan, ja vaikka nämä Toikka-Everin mukaan arvostavatkin nimenomaan suomalaisen ruoan puhtautta, pitää menussa huomioida myös erilaiset ruokakulttuurit.

– Esimerkiksi tietyille aasialaisille asiakkaille pitää olla aina tarjolla chiliä sekä riisiä tai nuudelia, Toikka-Everi kertoo.

Alla olevalla videolla Viking Linen buffetin tarjontaa. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

0:59Tältä näyttää Viking Linen joulubuffet

Viking Linella on taas huomattu, että vaikka aasialaisia asiakkaita on jonkin verran, haluavat he syödä pääasiassa pohjoismaiden perinneruokia.

– Luultiin olevamme fiksuja ja tehtiin (buffettiin) kevätkääryleitä, riisiä ja muuta, mutta eivät he halua sellaista syödä. Lohi on iso juttu, sillit myös, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm kertoo.

Lindholm kertoo Viking Linen kokeilleen buffetissa myös sushin suosiota, mikä ei kuulemma ollut sen suurempi menestys.

– Perinteinen seisova pöytä kaloineen on se, joka vetää, Lindholm toteaa.

Omatekoinen maistelumenu

Erilaiset kulttuurit näkyvät vähintäänkin tavoissa, joilla ruokaa nautitaan. Toikka-Everi todisti esimerkiksi kerran, kun ryhmä aasialaisia asiakkaita keräsi lautasille pieniä annoksia ja asetti ne sitten pöydän keskelle, mistä kaikki maistelivat niitä.

– Noinhan niitä ruokia kannattaakin lähteä maistelemaan, Toikka-Everi toteaa iloiten asiakkaiden rohkeutta kokeilla suomalaisia ruokia.

Lisää aiheesta:

Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"Tässä tapauksessa laivan buffetista voi saada alennustaRuotsinlaivan buffetista poistettiin suosittu ruoka – lopputuloksena palautevyöry: "Kokeilimme, ei toiminut"Tältä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet – 150 erilaista sorttia, mutta yksi oleellinen muutos aiempaan Ikisuosikit ylitse muiden! Nämä ovat laivan suosituimmat buffetherkut – "suomalaiset haluavat syödä aivan kaikissa muodoissa"Risteilymatkustajille tarjotaan nyt ötökkäruokaa: "Jotta ihmiset ihastuisivat tähän, pitää löytyä myös niitä, jotka sitä vihaavat"
RuokamatkailuMatkailuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokamatkailu
  • 18.11.16:45
    Ruoka

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 14.11.10:15
    Ruoka

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • 17.7.14:35
    Ravintolat

    Brittilehti listasi Helsingin parhaat ravintolat

  • 1.6.17:32
    Ruoka

    Suomalaisessa ruoassa on yksi selvä myyntivaltti – positiivinen yllätys turisteille

  • 19.1.19:20
    Matkailu

    Suomen matkailu tarvitsee Taylor Swift -ilmiön: Vuodessa yli miljoonan matkailijan vaje, heistä 800 000 venäläisiä