Pizzerian omistajilta uskomaton teko: Työntekijät tienasivat muutamassa tunnissa yli 600 euroa

pizza pizzeria kokki
Pizzerian työntekijät saivat itselleen koko joulupäivän tuoton. Shutterstock

Amerikkalaisen pizzerian omistajat muistivat tänä jouluna työntekijöitään jälleen kerran ilahduttavalla tavalla. 

Yhdysvaltain Indianassa sijaitsevan Rockstar Pizzan omistajat Colby ja Don Mathews ovat keksineet mahtavan tavan kiittää työntekijöitään kuluneesta vuodesta. Kuten aikaisempinakin vuosina, omistajat päättivät tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden työskennellä ravintolassa joulupäivänä.

Muutamassa tunnissa hurjat tienestit

Erona normaaliin työpäivään oli se, että työntekijät saivat pitää ravintolan koko päivän tuotot. Pizzeria oli joulupäivänä avoinna yhteensä vain muutaman tunnin ajan. Näiden tuntien aikana seitsemän töihin saapunutta työntekijää tienasivat kuitenkin yhteensä huimat 700 dollaria eli yli 600 euroa per henkilö. Hurjat tienestit johtuivat ainakin osittain siitä, että paikalliset asukkaat halusivat tukea ravintolan tempausta luettuaan siitä etukäteen sosiaalisesta mediasta.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä

– Työntekijät pärjäävät joulupäivän joka vuosi hyvin, mutta tänä vuonna he tienasivat uskomattoman summan rahaa. He olivat alun perin suunnitelleet pitävänsä ovia auki iltapäivä neljästä yhdeksään illalla. Kello kolmelta puhelin alkoi jo piristä hurjaan tahtiin ja puoli seitsemältä työntekijät soittivat, voisivatko he sulkea puhelinlinjat, koska tilauksia oli siinä vaiheessa 60 jonossa, omistaja Colby Mathews kertoo NBC:n Today-sivustolle.

"Todella iso juttu taloudellisesti"

Colbyn mukaan tempausta mainostetaan vuosittain etukäteen Facebookissa, mutta koskaan aiemmin pizzojen menekki ei ole ollut näin hurjaa. Työntekijät tienasivat Colbyn mukaan enemmän kuin omistajat olisivat koskaan pystyneet tarjoamaan bonuksina.

Omistajat Colby ja Don lahjoittavat käytännössä päivän raaka-aineet ravintolan työntekijöiden käyttöön, mutta eivät ota dollariakaan kassasta takaisin.

– Työntekijät ottavat pizzerian haltuunsa ja saavat jakaa kaiken tuoton. He ovat työskennelleet kovasti koko vuoden ja ansainneet tämän. Joillekin heistä tämä on todella iso juttu taloudellisesti.

– He (työntekijät) lähtevät aina iloisina kotiin joulupäivän jälkeen, mutta tämän vuoden saldo oli suorastaan mieletön, Colby summaa.

Lähde: Today.com

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja