Pizzan tekemisestä tuli juuri rakettitiedettä – SpaceX-tiedemiehet kehittelivät huikean pizzakoneen

Tiedemiehet rakensivat liikkuvan pizzarobotin 2:08 Tiedemiehet rakensivat liikkuvan pizzarobotin
Katso videolta, miten tiedemiesten kehittämä pizzakone toimii!

Entiset SpaceX-tiedemiehet kehittivät auton kyydissä kulkevan pizzakoneen, joka valmistaa pizzan ilman ihmistyövoimaa ja jopa alle viidessä minuutissa. Keksinnöstä kertoo CNN.

Amerikassa joukko entisiä SpaceX-tiedemiehiä päätti valjastaa tekniset taitonsa ruokapuolelle: he rakensivat pizzakoneen, joka on täysin automatisoitu ja valmistaa pizzan alusta loppuun.

Ihmistyövoimaa ei varsinaiseen pizzantekoon tarvita. Valvontatöihin tosin tarvitaan henkilökuntaa. Laitteessa on kameroita joka kulmalla, jotta voidaan tarvittaessa mukauttaa asetuksia.

Pizzakone ei tarvitse varsinaisia kiinteistötiloja, kun se on auton kyydissä. Algoritmi tarkastelee liikennetilannetta ja muita esteitä tehdäkseen päätöksen siitä, milloin pizzaa kannattaa alkaa valmistaa. Pizzan kerrotaan valmistuvan alle viidessä minuutissa. 

Tiedemiehet pistivät pystyyn pizzafirman

CNN jututti Yhdysvaltain Kaliforniassa toimivan Stellar Pizza -yrityksen Benson Tsaita ja kävi katsomassa pizzan valmistumista koneella.

Tsai on yksi Stellar Pizza -firman perustajista. Mukana pizzanvalmistukseen keskittyvän yrityksen toiminnassa on joukko muitakin avaruusalan ihmisiä.

– Laitteemme on suunniteltu samalla luotettavuudella, jota tarvitaan saamaan ihmiset avaruuteen, Tsai sanoo.

Katso videolta artikkelin yltä, miten huikea pizzakone toimii.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.