152 euroa kahdesta kokiksesta! Varoitus kreikkalaisravintolan törkyhinnoista: "Juoskaa"

Kreikkalaisravintola DK Oyster kuvituskuva
Platis Gialos -rannalla Mykonoksella sijaitevasta kreikkalaisravintolasta on tehty runsaasti valituksia. Kuvituskuva. Shutterstock

Useiden eri maiden turistit kertovat tulleensa huijatuksi Kreikan Mykonoksen saarella sijaitsevassa rantaravintolassa.

Kreikassa Mykonoksen saarella sijaitseva DK Oyster -ravintola on noussut uutisotsikoihin maailmalla suorastaan törkeiden hintojensa vuoksi. 

Kaksi kokista = 152 euroa

Asiakasarvioiden perusteella ruoista ja juomista veloitetaan mielivaltaisesti älyttömiä summia. Ravintolassa käyneet raportoivat yllättävistä jättilaskuista muun muassa TripAdvisor-palvelussa kuittitodisteiden kera.

– Täyttä huijausta! Tilasin kaksi virvoitusjuomaa, joiden vasta jälkikäteen huomasin olevan juomalistalla 14 euroa kappale. Minulla ei ollut ongelmaa maksaa 28 euroa juomista, koska se oli oma vikani, eräs nainen kertoo tuoreessa arviossaan.

Naisen mukaan pariskunta ei käyttänyt aurinkotuoleja, koska he olivat paikan päällä vain 9 minuuttia. 

– Pyysin laskun ja 28 euron sijaan se olikin 152 euroa!!! Kysyin miksi, ja minulle kerrottiin erittäin töykeästi, että kokikset maksavat 76 euroa. Näytin listalta, että sen mukaan juomat ovat 14 euroa, ja ilkeä mies vastasi minulle:"ei tänään".

Harhaanjohtavat ruokalistat

Useat eri asiakkaat ovat kertoneet samantapaisista kokemuksista myös brittimedioille. 

Hondurasissa lääkärinä työskentelevä Oscar Maldonado vieraili ravintolassa kumppaninsa kanssa ja kertoo nyt kokemuksistaan Mirror-lehdelle.

Pariskunta päätyi DK Oyster -ravintolaan, koska paikka mainosti ilmaisia rantatuoleja juoman ostamista vastaan. Oscar ja hänen poikaystävänsä päättivät tilata kaksi smoothieta ja lautasellisen hummeripastaa.

– He olivat todella mukavia ja palvelu oli todella hyvää. Tilasimme smoothiet, enkä kysynyt hintaa. Sitten he toivat ruokalistat, jotka olivat vähintäänkin harhaanjohtavat. Poikaystäväni tilasi hummeripastaa, Oscar kertaa tapahtumia. 

Kuten monet muutkin turistit kertovat, myös Oscar ja hänen kumppaninsa kertovat olleensa tietämättömiä siitä, että hummerista veloitetaan grammojen mukaan. 

– He toivat isoimman mahdollisen hummerin. Se oli pasta, mutta siinä oli kokonainen iso osa hummeria. Arvelin, että se tulisi maksamaan paljon, mutta en ajatellut, että niin paljon. 

600 euron loppulasku: "Teki mieli soittaa poliisille"

Syötyään pariskunnan pöytään tuotiin lappu, jossa kerrottiin annoksen maksaneen 400 euroa. Oscar meni maksamaan annosta, jolloin hänelle selvisi smoothieiden maksaneen yhteensä yli 100 euroa

– Sen jälkeen tarjoilija sanoi, että loppulasku on 600 euroa. Hän veloitti lähes 100 euroa palvelumaksua. Teki mieli soittaa poliisille, mutta en halunnut aiheuttaa ongelmia. 

Oscarin kuitista selviää, että ravintola veloitti ruoista ja juomista 499,85 euroa ja palvelusta 99,97 euroa. 

– Kysyin, että kuinka oikein laskitte tämän? Tarjoilija rupesi inttämään palvelumaksuista. Minä maksoin ja lähdin. 

– Olin vihainen koko päivän ja se melkein pilasi lomani. En ikinä menisi enää tuohon ravintolaan, enkä suosittele sitä kellekään.

Ravintola kiistää huijaukset

Matkailupalvelu TripAdvisorissa DK Oyster -ravintola on saanut yli 1900 arviota, joista yli 1300 on yhden tähden arvioita. 

Turistien arvioista selviää, että ruoista ja juomista on veloitettu eri päivinä eri hintoja ja jotkut ovat huomanneet jopa ylimääräisiä veloituksia luottokorteillaan palattuaan lomalta kotiinsa. 

DK Oyster mainostaa itseään luksusravintolana ja -baarina. Ravintolan yhteydessä on myös hotellihuoneita. TripAdvisorissa ravintola on toistuvasti kiistänyt asiakkaiden syytökset ja väittää, että kaikki hinnat ovat paikan päällä nähtävillä.

Myös ravintolan Instagram-tili on täyttynyt pettyneiden asiakkaiden kommenteista.

– Älkää menkö tänne. Ravintola on suuri huijaus! Instagramissa muun muassa varoitellaan.

– Juoskaa kauas tästä paikasta! Luottakaa minuun, olin siellä, toinen asiakas kertoo. 

Katso myös video: Matkaoppaiden vinkit lomafloppien välttämiseen

Matkaoppaiden vinkit lomafloppien välttämiseen 10:15
Huomenta Suomessa vinkattiin, miten välttää reissussa pahimmat virheet.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat