Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Jos haluat hyvää muusia, tämä pitää tietää

Shutterstock
Julkaistu 13.09.2017 08:03

MTV LIFESTYLE

Ei enää koskaan liisterimuusia! Näillä vinkeillä vältät muusikatastrofin.

Hyvän muusin salaisuus piilee paitsi laadukkaissa perunoissa myös niiden valmistustavassa. Lisäksi perunamuusiin lisättävät muut ainekset ovat myös avainasemassa: mehevin lopputulos syntyy tietysti kermalla ja voilla.

Jos haluat välttää liisterimuusin, kannattaa pitää mielessä pari oleellista seikkaa:

Valitse oikea perunalajike. Perunalajikkeen tulisi olla jauhoinen ja sisältää paljon tärkkelystä. Monien suomalaiskokkien mielestä paras muusi syntyy puikulaperunasta. Myös rosamundaa kannattaa kokeilla.

Lisää perunat vasta kiehuvaan veteen, älä missään nimessä kylmään veteen. Muuten perunoiden tärkkelyspitoinen rakenne muuttuu tavalla, joka johtaa liisterimuusiin.

Anna nesteen haihtua ennen soseuttamista. Paras lopputulos syntyy, kun annat perunoiden keitinveden haihtua kattilasta kokonaan niin, että perunat ovat täysin kuivia. Perunat eivät kuitenkaan saisi jäähtyä, vaan ne tulisi soseuttaa lämpiminä ja kuivina, jotta lopputulos ei olisi liisteriä. Älä koskaan käytä tehosekoitinta muusin tekemiseen.

Kun olet soseuttanut perunat joko muusinuijalla tai muulla käsikäyttöisellä soseutusvälineellä, lisää joukkoon voita ja kermaa tai maitoa.

Lähde: Popsugar

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Teetkö sinäkin perunamuusin näin? Yleiselle valmistustavalle olemassa paljon parempi vaihtoehto: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"Kokki nimeää kaksi tärkeintä sääntöä perunamuusin tekemiseen: Ethän käytä vääränlaista maitoa tai voita?Tämä niksi muuttaa tapasi valmistaa perunamuusia – etkä enää koskaan haikaile vanhan tavan peräänTäydellinen perunamuusi: Yksi perunalajike ylitse muiden – käytätkö sinä?Moka, jonka moni tekee perunamuusia valmistaessaan – kokki: "Älä missään nimessä tee näin"Paras perunamuusi vaatii juuri tietynlaista maitoa – osaatko valmistaa oikein?
PerunamuusiPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 27.2.07:44
    Ruoka

    Teetkö perunamuusin näin? Ruotsalaisasiantuntija: "Se voi olla riskialtista"

  • 26.08.201813:59
    Peruna

    Näin täyteläistä perunamuusia et ole taatusti vielä syönyt – lisää vain joukkoon tämä ainesosa

  • 07.08.201818:16
    Peruna

    Tunnetusti maailman paras perunamuusiresepti! Näin valmistat tutun arkiruoan kuuluisan Michelin-kokin opein

  • 02.12.201714:04
    Peruna

    Säästät rahaa ja saat loistavaa ruokaa – jos jääkaapistasi löytyy perunamuusia, tee näin!

  • 01.12.201710:30
    Liha

    "Erinomainen ruoka, josta koko perhe pitää" – Aki Wahlman paljastaa simppelin ruokasuosikkinsa