Pirjon kaalilaatikko on niin hyvää, että siitä pitävät myös kaalinvihaajat – tässä lyömättömän reseptin salaisuus
Kokeile Pirjo "Rouva Kasvis" Toikkasen lyömätöntä kaalilaatikkoreseptiä, joka hurmaa perinneruoan ystävien lisäksi yllättäen myös kaalinvihaajat.
Kaali on raaka-aine, joka jakaa mielipiteet: jotkut rakastavat sitä ja toisia puistattaa pelkkä kaalin tuoksukin.
Rouva Kasviksena tunnetun ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen mukaan kaalinystäväksi voi kuitenkin aina opetella, vaikka siitä ei olisi aikaisemmin pitänytkään.
Kaalilaatikko, jossa kaalin maku on miedompi
Jos kaalilaatikko ei tähän mennessä ole lukeutunut suosikkiruokiin, kannattaa kokeilla reseptiä, jossa kaalinmaku on huomattavasti miedompi.
Katso lisää Pirjon ohjeita Rouva Kasvis -blogista.
– Minulla on oikean pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan.
Perinneohjeissa kaalia yleensä haudutetaan pitkään ja ruskistetaan kunnolla, jolloin kasviksen maku ja tuoksu vahvistuu.
Rouva Kasviksen kaalilaatikon suosio perustuu paitsi lyhyeen haudutusaikaan myös laatikkoon lisättävään kermaan.
– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.
KATSO RESEPTI: Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti