Pirjon kaalilaatikko on niin hyvää, että siitä pitävät myös kaalinvihaajat – tässä lyömättömän reseptin salaisuus

Kaalilaatikko Rouva Kasvis Pirjo TOikkanen
Pirjon kaalilaatikko hurmaa myös kaalinvihaajat. Pirjo Toikkanen

Kokeile Pirjo "Rouva Kasvis" Toikkasen lyömätöntä kaalilaatikkoreseptiä, joka hurmaa perinneruoan ystävien lisäksi yllättäen myös kaalinvihaajat.

Kaali on raaka-aine, joka jakaa mielipiteet: jotkut rakastavat sitä ja toisia puistattaa pelkkä kaalin tuoksukin. 

Rouva Kasviksena tunnetun ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen mukaan kaalinystäväksi voi kuitenkin aina opetella, vaikka siitä ei olisi aikaisemmin pitänytkään.

Kaalilaatikko, jossa kaalin maku on miedompi

Jos kaalilaatikko ei tähän mennessä ole lukeutunut suosikkiruokiin, kannattaa kokeilla reseptiä, jossa kaalinmaku on huomattavasti miedompi.

Katso lisää Pirjon ohjeita Rouva Kasvis -blogista.

– Minulla on oikean pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan. 

Perinneohjeissa kaalia yleensä haudutetaan pitkään ja ruskistetaan kunnolla, jolloin kasviksen maku ja tuoksu vahvistuu. 

Rouva Kasviksen kaalilaatikon suosio perustuu paitsi lyhyeen haudutusaikaan myös laatikkoon lisättävään kermaan. 

– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!