Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon

Pirjo Toikkanen
Julkaistu 11.12.2020 10:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Juuripersiljasta ja palsternakasta valmistuu herkullinen joululaatikko. Kokeile ruokatoimittaja ja kasvisekspertti Pirjo Toikkasen reseptiä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g juuripersiljaa
  • 500 g palsternakkaa
  • 4 puikulaperunaa
  • vettä, suolaa
  • 25 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl keitinlientä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ripaus muskottipähkinää

Lisäksi

  • voita ja korppujauhoa

Valmistusohje

Juuripersilja-palsternakkalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori juuripersiljat ja palsternakat. Jätä yksi palsternakka kokonaiseksi. Leikkaa muut juurekset melko pieniksi paloiksi, palsternakat juuripersiljaa kookkaammiksi. Kuori ja lohko perunat.
  2. Lisää juures- ja perunapalat sekä yksi kokonainen palsternakka vähäiseen, suolalla maustettuun veteen. Keitä soseutettavan kypsiksi. Valuta keitinliemi talteen. Kokonaisen palsternakan ei tarvitse täysin kypsyä. Ota se erilleen ja halkaise pituussuunnassa. Soseuta muut juurekset ja perunat.
  • Lisää soseeseen nokare voita. Sekoita joukkoon kerma ja keitinlientä. Vatkaa kananmuna ensin haarukalla pikkukupissa ja sekoita sitten soseeseen. Lisää korppujauho, siirappi, suola, neilikka ja muskottipähkinä. Tarkista maku.
  • Voitele uunivuoka voilla ja kaada seos vuokaan. Paina pintaan palsternakan puolikkaat. Lisää voinokareita ja korppujauhoa.
  • Paista laatikkoa 130-asteisessa uunissa parin tunnin ajan.
  • Resepti ja kuva: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com

    Lisää aiheesta:

    Uunijuurekset joulupöytään – helppo vaihtoehto joululaatikoilleJuuripersilja-porkkanaterriini – Pirjon juuresherkku joulupöytäänPasta-parsakaalisalaatti KasviskaalikääryleetPerunaraguu ja punajuurisoseGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniä
    JoululaatikotLisäkeruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Joululaatikot
    • 22.12.202309:54
      Vaaleihin Tommolan kanssa

      Sari Essayahin perunalaatikko

    • 21.12.202314:44
      Joulu

      Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

    • 20.12.202313:15
      Joulu

      Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

    • 21.12.202213:32
      Kasvisruoka

      Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

    • 11.12.202010:15
      Lisäkeruoat

      Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon