Pina Colada yliarvostetuimpien juomien joukkoon! Miksologilta täystyrmäys suosikkidrinkeille – ”kokonaisuudessaan erittäin epämiellyttävä”

pina colada drinkki cocktail
Shutterstock

Baarialan asiantuntija kehottaa ihmisiä luopumaan drinkeistä, joiden makumaailmaa ei missään nimessä voi kuvailla herkulliseksi. 

Millaisia juomia viimeisen sadan vuoden aikana on nautittu? Katso mielenkiintoinen historiapätkä videolta. 

Baarimestari ja miksologi Tristan Stephensonin mukaan muun muassa kermainen Pina Colada kuuluu niiden juomien joukkoon, jotka ovat miehen mukaan suuresta suosiosta huolimatta täysin yliarvostettuja.

Asiantuntija listasi Independent-sivustolle joukon juomia, joita hän ei niiden tunnettavuudesta huolimatta suosittele kenellekään. 

Negroni

Siitä huolimatta, että ginistä, vermutista ja Camparista valmistettava negroni on viime vuosina nostettu yhä uudelleen ja uudelleen maailman trendikkäimpien juomien joukkoon, Stephenson ei ole vakuuttunut tämän juoman makumaailmasta.

Asiantuntijan mukaan negronissa ginin maku jää voimakkaampien juomien varjoon. Lopputuloksena on miehen mukaan katkera juoma, joka ei yksinkertaisesti toimi.

Pina Colada

Vaikka ananasmehua, rommia, kookosta ja sokeria sisältävä Pina colada on erittäin suosittu lomadrinkki, Stephensonin mukaan tämä juoma on ennen kaikkea sokeripommi, ei hyvän makuinen cocktaili.

– Jotkut saattavat loukkaantua tästä, sillä on olemassa vain vähän juomia, jotka toimivat yhtä hyvin lomakohteen uima-altaalla kuin Pina Colada. Mutta tämä johtuu siitä, että se sekä näyttää että maistuu aurinkorasvalta, mies toteaa.

Sex on the Beach

Sex on the Beach -drinkki on vodkaa, persikkasnapsia ja appelsiini- ja karpalomehua sisältävä juoma, jonka suosio on Stephensonin mukaan paljon suurempi kuin mitä tämä juoma ansaitsisi.

– Se maistuu pahalle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se koostuu vodkasta ja hedelmäisistä mauista, jotka eivät toimi kunnolla yhteen, mies toteaa.

Irish Coffee

Vaikka kuumasta kahvista, viskistä, sokerista ja kermasta rakentuva drinkki on täydellinen jälkiruokajuoma, Stephensonin mukaan kenenkään ei pitäisi juoda sitä.

– Irish Coffee on tehokas tapa tuhlata tasapainoisen kahvin ja maukkaan viskin maku.

Miehen mukaan viskin savuinen maku ei sovi lainkaan yhteen kahvin kanssa.

– Kokonaisuudessaan erittäin epämiellyttävä, Stephenson toteaa.

Lähde: Independent  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!