Pikanuudeleista paljastui yllättävän haitallisia terveysvaikutuksia – syötkö sinä?

shutterstock_603743717
Pikanuudeleita kannattaa nauttia kohtuudella. Shutterstock

Pikanuudelit pelastavat kiireisen päivän, mutta päivittäiseksi osaksi ruokavaliota niitä ei kannata missään nimessä ottaa.

Yhdysvaltalaistutkimus on yhdistänyt pikanuudelien nauttimisen kohonneeseen sydänriskiin etenkin naisilla. Tutkimus tehtiin Etelä-Koreassa, jossa pikanuudeleita syödään eniten maailmassa.

Naisilla, jotka söivät pikanuudeleita vähintään kaksi kertaa viikossa, oli 68 prosenttia suurempi riski altistua metabolisen oireyhtymän osatekijöille, kuten ylipainolle, korkealle verenpaineelle, kolesteroli- ja verensokeritasoille, joka nostaa puolestaan sydäntautien ja diabeteksen riskiä. Haittavaikutukset koskivat tutkimustulosten perusteella valtaosin nimenomaan naisia.

Pikanuudeleiden sisältämät korkeat suolamäärät ovat epäterveellisiä. Jos nuudelit nauttii sellaisenaan, ovat myös aterian sisältämät ravintoarvot melko huonot. Lisäksi tutkijat ovat todenneet säilöntäaineilla kyllästettyjen pikanuudelien sulavan elimistössä hitaasti, joten ne eivät ole ruuansulatukselle hyväksi.

Ravitsemustieteen ja epidemiologian professori Frank B. Hu Harvardin yliopistosta kommentoi The New York Times -lehdelle pikanuudelien kohtuukäyttöä.

– Pikanuudeleita voi syödä kerran tai kaksi kuussa, mutta useamman kerran viikossa on jo haitallisen usein.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!