Pikanuudeleista paljastui yllättävän haitallisia terveysvaikutuksia – syötkö sinä?

shutterstock_603743717
Pikanuudeleita kannattaa nauttia kohtuudella. Shutterstock

Pikanuudelit pelastavat kiireisen päivän, mutta päivittäiseksi osaksi ruokavaliota niitä ei kannata missään nimessä ottaa.

Yhdysvaltalaistutkimus on yhdistänyt pikanuudelien nauttimisen kohonneeseen sydänriskiin etenkin naisilla. Tutkimus tehtiin Etelä-Koreassa, jossa pikanuudeleita syödään eniten maailmassa.

Naisilla, jotka söivät pikanuudeleita vähintään kaksi kertaa viikossa, oli 68 prosenttia suurempi riski altistua metabolisen oireyhtymän osatekijöille, kuten ylipainolle, korkealle verenpaineelle, kolesteroli- ja verensokeritasoille, joka nostaa puolestaan sydäntautien ja diabeteksen riskiä. Haittavaikutukset koskivat tutkimustulosten perusteella valtaosin nimenomaan naisia.

Pikanuudeleiden sisältämät korkeat suolamäärät ovat epäterveellisiä. Jos nuudelit nauttii sellaisenaan, ovat myös aterian sisältämät ravintoarvot melko huonot. Lisäksi tutkijat ovat todenneet säilöntäaineilla kyllästettyjen pikanuudelien sulavan elimistössä hitaasti, joten ne eivät ole ruuansulatukselle hyväksi.

Ravitsemustieteen ja epidemiologian professori Frank B. Hu Harvardin yliopistosta kommentoi The New York Times -lehdelle pikanuudelien kohtuukäyttöä.

– Pikanuudeleita voi syödä kerran tai kaksi kuussa, mutta useamman kerran viikossa on jo haitallisen usein.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja