Piilota kitkeryys! Yllättävä ainesosa parantaa vihermehun makua

vihermehu
Shutterstock

Vältteletkö vihermehujen juomista niiden kitkerän maun vuoksi? Turhaan!

Vihermehut kuuluvat monen painonpudottajan ruokavalioon ja hedelmämehuihin verrattuna ne ovatkin oiva valinta – onhan niissä usein vähemmän kilokaloreita ja sokeria. Toisaalta vihreiden, esimerkiksi lehtikaalia, parsaa, selleriä ja pinaattia sisältävien mehujen kitkerä maku voi olla toisille liikaa. Kitkeryyden voi kuitenkin poistaa ilman makeitakin ainesosia.

Voit toki lisätä vihermehun joukkoon esimerkiksi ananasta tai muita makeita ainesosia epämiellyttävää makua peittämään. Jos kuitenkin kaipaat helppoa, vähemmän sokerista tapaa tasapainotella kitkerän maun kanssa, kokeile sitruunaa tai limeä. Näiden sitrushedelmien happoisuus neutralisoi kitkeryyttä ja raikastaa mehun maun.

Purista mehun joukkoon alkuun vaatimaton määrä sitruuna- tai limemehua ja maista. Lisää sitrusmehua tarpeen mukaan.

LUE MYÖS:

Lähde: The Kitchn

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja