Piilota kitkeryys! Yllättävä ainesosa parantaa vihermehun makua
Vältteletkö vihermehujen juomista niiden kitkerän maun vuoksi? Turhaan!
Vihermehut kuuluvat monen painonpudottajan ruokavalioon ja hedelmämehuihin verrattuna ne ovatkin oiva valinta – onhan niissä usein vähemmän kilokaloreita ja sokeria. Toisaalta vihreiden, esimerkiksi lehtikaalia, parsaa, selleriä ja pinaattia sisältävien mehujen kitkerä maku voi olla toisille liikaa. Kitkeryyden voi kuitenkin poistaa ilman makeitakin ainesosia.
Voit toki lisätä vihermehun joukkoon esimerkiksi ananasta tai muita makeita ainesosia epämiellyttävää makua peittämään. Jos kuitenkin kaipaat helppoa, vähemmän sokerista tapaa tasapainotella kitkerän maun kanssa, kokeile sitruunaa tai limeä. Näiden sitrushedelmien happoisuus neutralisoi kitkeryyttä ja raikastaa mehun maun.
Purista mehun joukkoon alkuun vaatimaton määrä sitruuna- tai limemehua ja maista. Lisää sitrusmehua tarpeen mukaan.
LUE MYÖS:
Lähde: The Kitchn
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti