Paranna alkoholijuomien makua helposti – poimi vinkit
Väkevissä alkoholeissa on paljon eroja, mutta niiden makua saa muokattua oivallisin konstein.
Onko kotonasi väkevää alkoholia, joka maistuu pahalle? Näillä ohjeilla voit parantaa etenkin "halpaa" makua.
Vodka
Pistävästi tuoksuvasta halvasta vodkastakin saa tehtyä kotona helposti maukkaampaa. Suodata halpa vodka aktiivihiiltä sisältävän vedensuodattimen läpi muutaman kerran. Maku muuttuu tällä metodilla huomattavasti pehmeämmäksi.
Gin
Ginin maun parantamiseksi ei tarvita suuria taikoja. Viipaloi kulhoon sitrushedelmiä, kuten sitruunoita, limeä ja appelsiineja. Kaada joukkoon sitruunalimonadia ja niin halpaa giniä kuin haluat. Sitruunoiden happamuus peittää halvan ginin makua.
Rommi
Laadukkaan rommin ja halvan rommin välinen ero on usein suuri. Halpaankin rommiin saa helposti syvempää makua lisäämällä sen joukkoon kaneli- tai vaniljatangon. Joukkoon voi lisätä myös kookoshiutaleita tai kuivattuja hedelmiä.
Anna juoman levätä valoisassa paikassa muutama viikko ja huomaa, miten rommin maku on muuttunut.
Lähde: Foodbeast.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti