Pieni suklaakauppa rypi talousvaikeuksissa, kunnes omistajalla välähti – nämä suklaapukit viedään nyt käsistä
Unkarilaisen konditorian suklaapukit revitään käsistä ja kysyntää riittäisi maailmallakin, kertoo uutistoimisto Reuters.
Kun unkarilainen kondiittori Laszlo Rimoczi päätti tänä vuonna laittaa maskit tekemilleen suklaajoulupukeilleen, hän ei arvannut, minkälainen hitti ideasta syntyisi. Suklaataituri teki pukeille maskit marsipaanista tarkoituksenaan piristää ihmisiä koronaviruspandemian keskellä.
– Kun on joulupukin aika tulla, hänen on uskoakseni pidettävä maskia, koska pukin on näytettävä esimerkkiä muille, Rimoczi kertoo Unkarin maaseudulla Lajosmizen kylässä sijaitsevassa pienessä suklaakaupassaan.
Nyt Rimoczin konditoria tunnetaan maailmanlaajuisesti ja maskipukeille riittää valtavasti kysyntää pienen suklaakaupan nettikauppaa myöden. Kondiittori on hieman joutunut yksinkertaistamaan suklaapukkinsa ulkonäköä, jotta hän pystyisi käsin taiteilemaan 100 pukkia päivässä.
Mies kertoo Reutersille joutuneensa muuttamaan myös folioon käärittyjen isojen suklaapukkiensa tyyliä.
– Ne oli jo kääritty, mutta jouduimme avaamaan ne ja laittamaan maskit, koska asiakkaat haluavat nyt vain maskillisia pukkeja.
Rimoczin omassa kotitalossa sijaitseva konditoria on kärsinyt tappioita pandemian vuoksi, joten suklaapukkien tuoma myyntipiristys tuli todella tarpeeseen. Hän ei kuitenkaan usko, että maskipukkibuumi jatkuu pitkään, koska koronarokotetta on jo väläytelty.
– Olen varma, että myyn ensi vuonna vain murto-osan tästä määrästä, sillä joulupukkien ei enää täydy pitää maskia, Rimoczi hymyilee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan