Kangasalla on rakennettu 1,5 kuukauden ajan yli kaksimetristä suklaajoulupukkia: "Tällaisena harmaana aikana se toivottavasti ilahduttaa monia"

9:28 Euroopan suurin suklaajoulupukki nousee Kangasalle

Tampereen seudun ammattioppilaitoksen Kangasalan toimipisteessä rakennetaan paraikaa Suomen, ellei jopa Euroopan suurinta suklaajoulupukkia. MTV Uutisten Mika Tommola vieraili Kangasalla tutustumassa jättimäiseen suklaailmestykseen.

MTV:n Uutisaamussa piipahdettiin torstaina Tampereen seudun ammattioppilaitoksessa Kangasalla. Kangasalan Tredun opiskelijakeittiössä on jo 1,5 kuukauden ajan rakennettu valtavaa suklaajoulupukkia belgialaisesta laatusuklaasta.

Kyseessä on opiskelijoiden käsin muotoilema ja kasaama, yli kaksimetrinen suklaajärkäle.

– Tämä on täysin käsin muotoiltu, mikä asettaa hyvin paljon haasteita. Täytyy olla jonkinlainen lahjakkuus, että tällaisen pystyy tekemään, kertoo pukin rakennusta valvova opettaja Reijo Heinonen.

Pian suklaapukki saa uuden kodin, kun se kuljetetaan Lempäälän Ideaparkin joulunavajaisiin nähtäville. Kauppakeskuksen vieraat saavat arvailla pukin tarkkaa kokoa ja lähimmäs osunut voittaa palkinnon. Sen verran tekijät kuitenkin jo paljastavat, että pukin pituus osuu kahden ja kahden ja puolen metrin väliin. 

– Pukin rakentaminen on ollut monen vuoden haave. Tällaisena harmaana aikana se toivottavasti ilahduttaa monia, opettaja Heinonen sanoo.

Katso videolta, miten valtavaa suklaajoulupukkia rakennetaan Kangasalla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja