Perunoita ja jauhelihakastiketta iltakahdeksalta? Huippukokki Kari Aihinen tyrmää suomalaisperheiden ruokailutottumukset: ”Ollaan ongelmissa”

8:14 Pellinkiläinen makaronilaatikko

Koko Suomen tuntema keittiömestari Kari Aihinen toivoo, että suomalaiset perheet käyttäisivät ruoanlaittoon ja yhdessä syömiseen nykyistä enemmän aikaa. 

Poimi videolta resepti Kari Aihisen herkulliseen makaronilaatikkoon. 

Ikonisen ravintola Savoyn keittiömestarina Kari Aihisen mukaan suomalaisissa kodeissa yleinen ongelma on monien yllätykseksi syömättömyys. 

– Useinkaan ongelma ei ole se, mitä syödään, vaan koska syödään. Jos aamusta pitkälle iltaan napsitaan pelkkiä välipaloja ja iltakahdeksalta syödään päivän pääateriana perunaa ja jauhelihakastiketta, ollaan ongelmissa. Ihmisen pitäisi syödä tasaisesti viisi kertaa päivässä, Aihinen kertoo.

Ruoanlaittoon kannattaisi huippukokin mukaan myös ottaa ja antaa aikaa.

– Perheiden pitäisi käydä yhdessä kaupassa, kokata yhdessä ja syödä yhdessä saman pöydän ääressä ilman puhelimia ja iPadeja. 

Suunnitelmallisuus avainasemassa

Suunnitelmallisuus ja perusasioiden arvostus ovat asioita, joilla päästäisin Aihisen mukaan jo pitkälle.

Kokin mukaan ruokaa pitäisi laittaa suunnitelmallisesti kunnon raaka-aineista, ja ruoalla pitäisi olla muutakin arvoa kuin mahan täyttyminen.

– Jos huomenna on kiireinen treenipäivä, kannattaisi kinkkukiusaus tai makaronilaatikko tehdä etukäteen edellispäivänä, mies vinkkaa.

Lähde: Coca-Cola

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja