Ruokakirjailija ja tv-kokki Sikke Sumarin mukaan kaapissa kannattaa aina pitää hyvin säilyviä kuiva-aineita, kuten pastaa ja riisiä. Nämä perusraaka-aineet ovat avainasemassa myös silloin, kun halutaan torjua ruokahävikkiä.
Videolla tutustutaan Suomen ensimmäiseen hävikkiruokamyymälään.
Suomessa syntyy vuosittain 450 miljoonaa kiloa ympäristöä kuormittavaa ruokahävikkiä. Sikke Sumari paljastaa nyt joukon vinkkejä, joilla oman talouden ruokahävikki on mahdollista saada kuriin.
Hyvällä maustevarastolla saa ruokiin vaihtelua
Sumarin mukaan hyvä kuiva-ainevarasto on kaiken a ja o.
– Omasta kaapistani löytyy aina pastaa, risottoriisiä ja erilaisia siemeniä, joista on helppo tehdä ruokaa niin, ettei tarvitse ostaa kuin ruoan pääraaka-aine. Myös hyvät maustevarastot on hyvä olla, jotta voi tehdä erimakuisia ruokia, Sumari paljastaa.
Kun jääkaappiin ei tarvitse ostaa kuin ruoan pääraaka-aine, ruokahävikki pysyy helposti kurissa. Näin sieniaikaan risoton pääraaka-aineen voi löytää myös lähimetsästä, Sumari vinkkaa.


