Mainos

Pekoni on parempi valinta kuin salaatti? Taustalla yllättävä perustelu

Vaikka salaatti on eittämättä terveellisempää kuin pekoni, voittaa rasvainen aamupalaherkku kasvikset ainakin yhdellä saralla.

Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvis- ja hedelmäpitoiset ruokavaliot voivat olla paljon haitallisempia ympäristölle kuin lihapainotteinen ruokavalio.

Salaatin kasvatus ja kuljetus kuormittaa ympäristöä erityisen paljon

Carnegie Mellonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan salaatin kasvatuksessa ympäristöön vapautuvat kaasut voivat olla yllättävän kuormittavia ympäristölle. Salaatin kasvatuksesta ja kuljetuksesta aiheutuvat päästön voivat nimittäin olla jopa kolme kertaa haitallisempia kuin pekonin valmistuksesta syntyvät samankaltaiset haitat.

– Salaatin syöminen on kasvihuonekaasupäästöissä mitattuna yli kolme kertaa haitallisempaa kuin pekonin syöminen, professori Paul Fischbeck kertoo The Telegraph -lehdelle.

Tutkimuksessa selvitettiin sitä, kuinka paljon ympäristöhaittoja syntyy eri tuotteista. Salaatissa kaloreita on niin vähän, että kahden pekonisiivun sisältämän kalorimäärän syödäkseen olisi syötävä peräti kaksi kerää jäävuorisalaattia.

Salaatti kuormittaa ympäristöä muun muassa kuljetusten vuoksi. Salaattia joudutaan myös kirjaamaan hävikkiin erityisen paljon.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja