Pauligin kahvikouluttaja Jori Korhonen kertoo, miten kahvin makuun vaikuttavat yllättävätkin seikat.
Videolla: Oletko jo testannut kahvihitin, eli vatkatun kahvin?
Tiesitkö, että kahvisi makuun vaikuttavat itse kahvin lisäksi monet muutkin seikat ympäristössä? Esimeriksi väreillä on tutkitusti yllättävän suuri merkitys kahvinautinnossa. Värit voi melkein maistaa mielessään, tai vastaavasti tietty maku voi tuoda vahvasti mieleen jokin värin.
Lue myös: Yksinkertaisella valinnalla huikea vaikutus: Näin helposti saat kahvin maistumaan paremmalta
Tästä ajatusleikistä lähti liikkeelle myös uuden kahvin suunnittelu Pauligin paahtimolla Helsingin Vuosaaressa.
– Pohdimme Pauligilla työkavereiden kesken värien ja makujen yhteyttä toisiinsa. Keskustelu polveili lopulta pohdintaan siitä, miltä oikein herkullisen punainen kahvi maistuisi. Mielikuva syvän punaiselta maistuvasta kahvista kuulosti niin houkuttelevalta, että Pauligin blending-tiimi päätti kehittää tällaisen kahvin. Näin syntyi Presidentti Ruby, Pauligin kahvibrändeistä ja -portfoliosta vastaava Jutta Nordblad kertoo.
