Pastasiivilän käyttöön onkin olemassa huomattavasti näppärämpi tapa kuin luulit – katso ja hämmästy: "Miksen ole tullut ajatelleeksi tätä aiemmin?"

0:41 Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton

Oletko sinäkin käyttänyt tietämättäsi pastasiivilää aina "väärin"? Videolla näytetään oikeaoppinen, ja paljon näppärämpi tapa tutun keittiövälineen käyttöön.

Sinunkin keittiöstäsi löytyy luultavasti tuikitavallinen pastasiivilä. Siivilän käyttötapa on monille itsestäänselvyys: kun pastat ovat kiehuneet kypsiksi vedessä, ne kaadetaan lavuaarin yllä siivilään ja keitinvesi huuhtoutuu viemäriin. Tämän jälkeen pastat palautetaan takaisin siivilästä kattilaan.

Todellisuudessa tämä ei kuitenkaan ole se kaikista näppärin tapa. TikTokissa nousi kesällä suosioon erään kotikokin latamaa video, jossa pastasiivilän oikeaoppinen käyttötapa paljastuu.

– Aion todellakin tehdä näin jatkossa, miksen ole tullut ajatelleeksi tätä aiemmin?, TikTokissa muun muassa kommentoidaan brittilehti The Sunin mukaan. 

Oikeasta käyttötavasta uutisoitiin laajasti kansainvälisissä medioissa alun perin jo vuonna 2017, mutta nyt siivilän käyttö on noussut jälleen puheenaiheeksi – ja monille näppärämpi käyttötapa tuli nyt täytenä yllätyksenä.

Miten pastasiivilää siis käytetään oikein? Sen sijaan, että pastat ja vesi kaadetaan kattilasta siivilään, siivilä tulisikin laittaa kattilan päälle.

Ai miten homma toimii? Katso videolta oikeaoppinen käyttötapa.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja