Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasi kehitteli lisukkeen, joka tekee kaikesta grilliruoasta parempaa: "Ultimaattinen umamipommi"

Pasin maustevoi korostaa grilliruoan omia makuja.
Pasin maustevoi korostaa grilliruoan omia makuja.Arto Arvilahti/ Pasi Kuronen
Julkaistu 28.06.2022 09:11

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hitiksi aikoinaan nousseen raparpekonin ideoinut kokki Pasi Kuronen on nyt kehitellyt uuden grillilisukkeen, jota kuvailee "ultimaattiseksi umamipommiksi".

Kuusi vuotta sitten turkulaisen kokkiduon, Pasi Kurosen ja Matias Haapsaaren, ideoimasta grilliherkusta, raparpekonista, tuli valtakunnallinen ruokailmiö. Kuronen ja Haapsaari kertoivat vuonna 2020, että resepti on siitä lähtien joka vuosi näihin aikoihin putkahtanut jostain esiin. Raparpekoni on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan pekoniin kääritty, grillattu raparperi. 

Nyt keittiömestari Pasi Kuronen kertoo kehitelleensä uudenlaisen lisukkeen, joka tekee- kokin mukaan kaikesta grilliruoasta parempaa. 

pasikuronen
Pasi Kuronen on kokki ja keittiömestari. Hän on tehnyt myös lapsille suunnatun keittokirjan yhdessä veljensä, juontaja Sami Kurosen kanssa.Arto Arvilahti

Maustevoi, joka on "ultimaattinen umamipommi"

Pasi kertoo kokkaavansa aina juhannuksena ystävilleen eri ruokateemoin, ja tällä kertaa pihvin seuraksi syntyi mahtava maustevoi. Pasi jakoi ohjeen myös ruoanlaittoon liittyviin Facebook-ryhmiin, joissa se keräsi juhannuksen aikana kiinnostusta. 

– Tämä maustevoi tekee kaikesta grilliruoasta parempaa! Voi itsessään ei ole kovin voimakkaan makuinen, mutta juuri sen täyteläinen umaminen maku saa kaiken maistumaan paljon paremmalta, koska se korostaa raaka-aineiden omia makuja.

Pasin mukaan maustevoi on sisältämiensä sienien ansiosta "ultimaattinen umamipommi".

– Paras versio syntyy siitakesienistä, erittäin hyvä myös ruskeista herkkusienistä, Pasi vinkkaa.

Facebookin grillausryhmässä eräs kommentoija kertoi kokeilevansa sienivoin valmistamista syksyllä herkkutateista.

– Ai että, herkkutateista tehtynä lähtisi varmaan taju, ryhmässä fiilisteltiin.

Pasin maustevoi

sienivoi2Sienivoin voi valmistaa esimerkiksi siitakesienistä tai herkkusienistä.Pasi Kuronen

1 ras (150-200 g) siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
0,5 dl soijaa
250 g voita
(Muutama oksa rosmariinia)

  1. Viipaloi sienet.
  2. Paista sieniä pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää rosmariinin oksat.
  3. Lisää soija pannulle ja keitä miedohkolla lämmöllä, kunnes soija on imeytynyt sieniin.
  4. Jäähdytä.
  5. Pehmennä voi ja lisää sienet joukkoon.
  6. Soseuta sauvasekoittimella.
  7. Kääri leivinpaperiin tai kelmuun.
  8. Säilytä jääkaapissa.

Lue myös: Pasin ja Matiaksen nerokas pekoniruoka räjähti ilmiöksi – nyt tulee uusi versio: "Täydellinen kaikelle grillattavalle"

Katso myös video: Näin valmistuu Pasin ja Matiaksen hittilisuke, raparpekonihillo

1:00Täydellinen vaikka burgerin väliin – testaa Pasin ja Matiaksen uusi hittiresepti, raparpekonihilloTestaa vaikka burgerin väliin!

Lisää aiheesta:

Retki-Riikan nerokkaat lohinyytit kokataan nuotiolla: "Ei vie paljoa aikaa"Helppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testataTeetkö lohikeiton näin? Parhaan sopan salaisuus piilee tietyissä raaka-aineissaNäin saat kaupan valmiista tomaattikastikkeesta paremman makuistaKeittiömestari vinkkaa, miten lohen makua voi parantaa entisestään – ei vaadi paljoa!Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"
RuokaGrillausRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • ke11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"