Pariskunta tilasi ökykalliin piparkakkutalon – tämä selittää miljoonien hinnan
Englantilaisleipuri suunnitteli mittatilaustyönä luultavasti maailman kalleimman piparkakkutalon.
Yorkshiresta kotoisin oleva leipuri Debbie Wingham, 41, on loihtinut yli 6,3 miljoonan punnan arvoisen piparkakkutalon osana erään pariskunnan kihlautumista. Euroissa piparkakkutalon arvo on noin 7,3 miljoonaa euroa.
Reutersin mukaan kyseinen piparkakkutalo on maailman kallein. Siitä uutisoi myös Daily Mail.
Ökykallis 6,3 miljoonan punnan piparkakkutalo on saanut inspiraationsa luksusmuotimerkki Dolce & Gabbanan espanjalaisesta liikkeestä. Piparkakkutalossa on koristeena muun muassa miljoonien arvosta vaaleanpunaisia timantteja.
Leipuri Wingham käytti sen tekoon 15 kilogrammaa jauhoja ja 17 kilogrammaa sokeria. Sen yksityiskohdissa, kuten liikkeen sisälle luoduissa nukkekokoisissa designervaatteissa ja asusteissa on käytetty muun muassa syötävää riisipaperia.
Katso yllä olevalta videolta, miltä miljoonien arvoinen timantein koristeltu piparkakkutalo näyttää.
Jännittävä tilaustyö
Winghamia pyydettiin rakentamaan miljoonia maksava piparkakkutalo osana asiakaspariskunnan kosintaa.
– Tämä oli leipomus, jonka päällä lepäsi valtava vastuu. Olin ilahtunut, kun sain kuulla morsiamen suostuneen kosintaan, Wingham kertoo.
Piparkakkutalon rakentaminen vei Winghamilta kaksi viikkoa.
– Yleensä stressaan, että saan leipomuksen ehjänä toimitettua perille, mutta nyt toivoin vain, että kihlaus onnistuisi, hän kertoo.
Hurja hintalappu selittyy osakseen sillä, että taloa koristaa yksi vaaleanpunainen 3,1 miljoonan punnan timantti, sekä kolme pienempää vaaleanpunaista miljoonan punnan arvoista timanttia.
– On aina palkitsevaa toimittaa valmis tilaus, mutta tässä oli niin korkeat panokset sen ollessa osa kosintaa. En usko, että olen koskaan ollut yhtä hermona, Wingham paljastaa.
Talon tilannut pariskunta on nyt kihlautunut ja aikoo käyttää kihlasormuksessa piparkakkutalon timantteja.
– Olen tehnyt vastaavanlaisia tilaustöitä kuninkaallisille ja julkimoille erilaisiin tilaisuuksiin, kuten hääjuhliin ja bar mitzvoihin. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kihlajaislahja, Wingham kertoo.
Hänen tunnetuimpia asiakkaitaan ovat Ru Paul ja Kim Kardashian.
Timanteista kihlasormus
Wingham käytti talon rakenteissa perinteistä piparkakkutaikinaa. Koristelussa hän käytti miljoonatimanttien lisäksi sokerikuorrutetta, suklaata, sokerimassaa ja erilaisia nonparelleja.
Kokoa kalliilla teoksella on reilu metri ja leveyttä 75 senttimetriä. Dolce & Gabbana valikoitui teemaksi, koska se on asiakaspariskunnan suosikkiliike shoppailla.
Wingham kertoo, että käytti viikkoja suunnitellessaan syötäviä mannekiineja ja vaatteita. Liikkeen seinille hän liimasi tapetin tapaan syötävää riisipaperia. Tapetti myötäilee Espanjan Puerto Banusissa sijaitsevan oikean liikkeen ikonisia seinäkuvioita.
Kallisarvoiset vaaleanpunaiset timantit on sijoitettu osaksi piparkakkutalon jouluvaloja, jotka roikkuvat Dolce & Gabbana -logon yläpuolella.
– Olen ilahtunut, että asiakkaani saa viettää vuoden vaihteen kihlattuna, Wingham kertoo.
Winghamin mukaan pariskunta aikoo julkistaa kihlauksen uudenvuoden juhlissa ja he yrittävät saada timanteista valmistetun kihlasormuksen valmiiksi ennen juhlaa.
Lähteet: Reuters ja Daily Mail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät