Parhaat uunijuurekset – suomalainen Michelin-tähtikokki paljastaa luottoreseptinsä: "Tämä on helppo tehdä"

6:25 Perunakin voi olla luksusruokaa – keittiömestari Filip Langhoff kertoo, mitä juureksia kannattaisi nyt ostaa kaupasta

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin maanantaina suomalaisista juureksista sekä "luksusperunoista". Michelin-tähtiäkin saavuttanut keittiömestari Filip Langhoff antoi ohjelmassa omat juuresvinkkinsä. 

Keittiömestari ja Michelin-tähtikokki Filip Langhoff kertoi maanantain Viiden jälkeen -ohjelmassa erilaisten juuresannosten olevan nykypäivänä kohtuullisen suosittuja myös ravintoloissa. Tätä on edesauttanut kokin mukaan muun muassa vege- ja vegaaniruoan buumi. 

Langhoff itse kertoo rakastavansa laajasti eri juureksia.

– Yksi lemppareistani on kotimainen punajuuri, ja sitten vähän erikoisemmat kuten maa-artisokka ja juuripersilja. Mustajuuri on myös yksi. Käytän aina, kun niitä saa. 

Langhoff arvelee, että suomalaiset käyttäisivät ehkä enemmänkin juureksia ruoanlaitossa, jos niiden saatavuus olisi parempi. 

– Kaupassa voi olla vaikka kymmentä eri omenaa ja monta eri maahantuotua bataattia,  mutta juureksia...en ole ikinä nähnyt normaalissa ruokakaupassa juuripersiljaa. Mustajuurta saattaa löytyä, Langhoff pohtii.

Parhaat uunijuurekset

Keittiömestarin mukaan juuresten valmistaminen kotikeittössä ei ole lainkaan vaikeaa: jos osaa käyttää porkkanaa, niin osaa käyttää muitakin juureksia. Porkkanankin voi pilata oikeastaan vain yhdellä tavalla, keittämällä sen lian mössöksi ruokaan, jossa se tulisi nauttia paloina.

Langhoff vinkkaa MTV:n lukijoille oman luottoreseptinsä juureksista. Nämä paahdetut juurekset eli uunijuurekset onnistuvat melkein mistä tahansa juureksista.

– Juureslisukkeen ajatuksena, että reseptiä pystyy muokkaamaan. Nyt siinä on juuripersiljaa, porkkanaa ja punajuurta, jotka on todella simppeleitä käyttää. Uunipaahdettuja juureksia voi varioida jokaiseen suuntaan ja käyttää kaikkia lajikkeita mitä on. Ja tämä on helppo tehdä, Langhoff toteaa.

Keittiömestarin paahdetut juurekset aateloidaan vielä ricottajuustolla. Katso resepti: Uunijuurekset keittiömestari Filip Langhoffi tapaan: Paahdetut juurekset aateloidaan ricottajuustolla


Mikä on suomalainen luksusperuna, jota ylistetään maailman huippuravintoloissakin? Katso videolta lisää aiheesta!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja