Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parhaat lämppärit ikinä: Huippukokki Thomas Kellerin niksi muuttaa tavallisen juustoleivän mestariteokseksi

Huippukokki Thomas Keller vannoo ruskistetun voin nimeen myös lämpimissä voileivissä.
Huippukokki Thomas Keller vannoo ruskistetun voin nimeen myös lämpimissä voileivissä. Shutterstock
Julkaistu 13.01.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos jaksat nähdä hieman vaivaa, juustoiset lämpimät voileivät muuttuvat täydellisiksi mestariteoksiksi.

Mikä on täydellisten lämpimien voileipien eli lämppäreiden salaisuus? No mikäpä muukaan kuin paljon kehuttu ruskistettu voi. Yhdeksi maailman parhaimmista kokeista nimetty, kolmen Michelin-tähden The French Laundry -ravintolaa pyörittävä Thomas Keller paljastaa oman tekniikkansa juustolämppäreiden valmistamiseen. 

Paista leipä ruskistetussa voissa – viimeistele uunissa

Juustolla täytetty lämmin voileipä valmistuu klassisesti uunissa tai voileipägrillissä. Thomas Kellerin tekniikalla simppeli leipä muuttuu kuitenkin mestariteokseksi, lupaa ruokasivusto The Kitchn.

Sen sijaan, että Keller voitelisi leivät päältä ennen niiden paistamista, hän ruskistaakin voin pannulla ja "uittaa" leivät maukkaassa voissa. Ruskistettu voi tuo leipiin uskomattoman syvän, hieman pähkinäisen ja herkullisen maun.

Ruskistettu voi valmistuu voita keyesti pannulla tai kattilassa ruskistamalla. Tunnistat valmiin ruskistetun voin pähkinäisestä tuoksusta. Älä päästä voita palamaan. 

Keller paistaa juustolla täytettyjä leipiä hetken molemmin puolin ruskistetussa voissa. Lopuksi leivän päälle lusikoidaan vielä lisää ruskistettua voita, ja sitten lämppärit paistetaan 175-asteisessa uunissa 2–5 minuutin ajan. Tässä ajassa juusto sulaa ja leipä rapsakoituu entisestään.

–  Ja siinä se on, paras juustolämppäri, jota olet koskaan maistanut, The Kitchn -ruokasivustolla hehkutetaan.

Lue myös: Hannan yksinkertaisella lounaskikalla voit säästää jopa yli 2600 euroa: "Siitä kertyy nimittäin sievoinen summa"

Lähde: The Kitchn

***

1:05Näin valmistuu suomalaisten suosikkileipä Vaasan Ruispalat

Lisää aiheesta:

"Voileipäkuninkaan" helposta niksistä tuli hitti – rapean juustoinen herkku syntyy hetkessä!Tämän parempaa leipää ei ehkä ole olemassa: Niksi lämppäreihin muuttaa tavallisen juustoleivänkin mestariteokseksi Yksi ainesosa tekee paistetusta pekonista taivaallisen maukasta: "En pysty lopettamaan syömistä"Älä käytä mikroa pizzan uudelleenlämmittämiseen – tässä yksinkertainen syyHuippukokki Jamie Oliver paljastaa täydellisen paahtoleivän salaisuuden: Unohda leivänpaahdin! Älä missään nimessä mikrota! Näin teet jäähtyneistä ranskalaisista jälleen rapeita
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy