Parhaat lämppärit ikinä: Huippukokki Thomas Kellerin niksi muuttaa tavallisen juustoleivän mestariteokseksi

Juustoleipä leipä lämppäri lämpimät voileivät
Huippukokki Thomas Keller vannoo ruskistetun voin nimeen myös lämpimissä voileivissä. Shutterstock

Jos jaksat nähdä hieman vaivaa, juustoiset lämpimät voileivät muuttuvat täydellisiksi mestariteoksiksi.

Mikä on täydellisten lämpimien voileipien eli lämppäreiden salaisuus? No mikäpä muukaan kuin paljon kehuttu ruskistettu voi. Yhdeksi maailman parhaimmista kokeista nimetty, kolmen Michelin-tähden The French Laundry -ravintolaa pyörittävä Thomas Keller paljastaa oman tekniikkansa juustolämppäreiden valmistamiseen. 

Paista leipä ruskistetussa voissa – viimeistele uunissa

Juustolla täytetty lämmin voileipä valmistuu klassisesti uunissa tai voileipägrillissä. Thomas Kellerin tekniikalla simppeli leipä muuttuu kuitenkin mestariteokseksi, lupaa ruokasivusto The Kitchn.

Sen sijaan, että Keller voitelisi leivät päältä ennen niiden paistamista, hän ruskistaakin voin pannulla ja "uittaa" leivät maukkaassa voissa. Ruskistettu voi tuo leipiin uskomattoman syvän, hieman pähkinäisen ja herkullisen maun.

Ruskistettu voi valmistuu voita keyesti pannulla tai kattilassa ruskistamalla. Tunnistat valmiin ruskistetun voin pähkinäisestä tuoksusta. Älä päästä voita palamaan. 

Keller paistaa juustolla täytettyjä leipiä hetken molemmin puolin ruskistetussa voissa. Lopuksi leivän päälle lusikoidaan vielä lisää ruskistettua voita, ja sitten lämppärit paistetaan 175-asteisessa uunissa 2–5 minuutin ajan. Tässä ajassa juusto sulaa ja leipä rapsakoituu entisestään.

–  Ja siinä se on, paras juustolämppäri, jota olet koskaan maistanut, The Kitchn -ruokasivustolla hehkutetaan.

Lähde: The Kitchn

***

1:05

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja