Mitä sinä syöt yleensä lounaaksi? Lounasruokailuun voi upota vuositasolla yllättävän suuri summa, jos ateriansa nauttii aina esimerkiksi työpaikkaruokalassa. Ruotsalainen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmark vinkkaa simppelin ratkaisun lounaskuluissa säästämiseen.
Kerroimme maanantaina ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmarkin Annos eurolla -uutuskirjasta (WSOY 2019), johon on koottu täysipainoisia, noin euron annokselta maksavia kasvisruokia.
Hanna on intohimoinen saituri ja pitänyt edullisiin ja terveellisiin annoksiin keskittyvää Portionen under tian -blogiaan vuodesta 2015.
"Siitä kertyy nimittäin sievoinen summa"
Uutuuskirjassaan Hanna jakaa yhden oleellisen ruokavinkin, jonka avulla voi hänen laskujensa mukaan säästää jopa yli 1300 euroa vuodessa.
– Yksi parhaista "stay cheap" -vinkeistäni on tietenkin eväät. Ei varmasti tule yllätyksenä, että säästät rahaa ottamalla eväät mukaan töihin, kouluun tai mihin menetkin. Mutta oletko laskenut kuinka paljon? Siitä kertyy nimittäin sievoinen summa, Hanna kirjoittaa.
Hanna Olvenmarkin P jaetaan vinkkejä ruiosta, joiden annoshinta on enintään 10 kruunua eli 1 euron. Nyt Hanna on julkaissut aiheesta myös kirjan (WSOY 2019).

