Parempaa jauhelihakastiketta helposti! Ruotsalaisen ruokagurun kolme vinkkiä

Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa! 1:19 Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!
KATSO MYÖS: Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa.

Ruoka-asiantuntija kertoo parhaat vinkkinsä jauheliha-tomaattikastikkeen valmistamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrotiin maaliskuun alussa tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisten suosikkipastakastike on jauheliha-tomaattikastike.

Kastike on helppo valmistaa ja jauhelihaa lukuun ottamatta ainekset löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi kuiva-ainekaapista.

Allt on Mat -sivuston ruoka-asiantuntija Gunilla von Heland listaa kolme vinkkiä, joiden avulla jauhelihakastikkeesta saa yksinkertaisesti erityisen maukasta.

Kolme yksinkertaista keinoa parempaan jauhelihakastikkeeseen

Tomaattisen jauhelihakastikkeen voi valmistaa monella eri tapaa ja monista eri aineksista, vaikka kaikki niistä eivät olisikaan italialaisten hyväksymiä.

Riippumatta ainesosista, Gunilla von Heland kehottaa seuraamaan näitä kolmea ohjetta:

1. Ruskista jauheliha kunnolla

Von Heland kehottaa paistamaan jauhelihan kypsäksi voissa tai öljyssä, jotta se saa kauniin ruskean värin. Kun ruskistat jauhelihan kypsäksi keittämisen sijaan, lopputulos maistuu paremmalta ja rakennekin on miellyttävämpi.

2. Anna kastikkeen maustua pitkään

Mitä kauemmin annat jauhelihakastikkeen kypsyä, sitä maukkaampaa siitä tulee. Von Helandin mukaan pastakastikkeen olisi hyvä antaa porista vähintään 20 minuuttia, mutta mielellään jopa pari tuntia, jos sille on aikaa. 

3. Sekoita pasta ja jauhelihakastike keskenään

Von Heland kehottaa sekoittamaan pastan ja jauhelihakastikkeen keskenään ennen sen tarjoilua. Näin maut tulevat todella yhteen, eikä pastasta tule kuivaa ja mautonta. Lisäksi näin saat jokaisella puraisulla pastaa sekä jauhelihakastiketta.

Katso myös: Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25
Takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöä.

Lähde: Allt om Mat

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.