Parempaa jauhelihakastiketta helposti! Ruotsalaisen ruokagurun kolme vinkkiä
Ruoka-asiantuntija kertoo parhaat vinkkinsä jauheliha-tomaattikastikkeen valmistamiseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrotiin maaliskuun alussa tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisten suosikkipastakastike on jauheliha-tomaattikastike.
Kastike on helppo valmistaa ja jauhelihaa lukuun ottamatta ainekset löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi kuiva-ainekaapista.
Allt on Mat -sivuston ruoka-asiantuntija Gunilla von Heland listaa kolme vinkkiä, joiden avulla jauhelihakastikkeesta saa yksinkertaisesti erityisen maukasta.
Kolme yksinkertaista keinoa parempaan jauhelihakastikkeeseen
Tomaattisen jauhelihakastikkeen voi valmistaa monella eri tapaa ja monista eri aineksista, vaikka kaikki niistä eivät olisikaan italialaisten hyväksymiä.
Riippumatta ainesosista, Gunilla von Heland kehottaa seuraamaan näitä kolmea ohjetta:
1. Ruskista jauheliha kunnolla
Von Heland kehottaa paistamaan jauhelihan kypsäksi voissa tai öljyssä, jotta se saa kauniin ruskean värin. Kun ruskistat jauhelihan kypsäksi keittämisen sijaan, lopputulos maistuu paremmalta ja rakennekin on miellyttävämpi.
2. Anna kastikkeen maustua pitkään
Mitä kauemmin annat jauhelihakastikkeen kypsyä, sitä maukkaampaa siitä tulee. Von Helandin mukaan pastakastikkeen olisi hyvä antaa porista vähintään 20 minuuttia, mutta mielellään jopa pari tuntia, jos sille on aikaa.
3. Sekoita pasta ja jauhelihakastike keskenään
Von Heland kehottaa sekoittamaan pastan ja jauhelihakastikkeen keskenään ennen sen tarjoilua. Näin maut tulevat todella yhteen, eikä pastasta tule kuivaa ja mautonta. Lisäksi näin saat jokaisella puraisulla pastaa sekä jauhelihakastiketta.
Katso myös: Näin paistat jauhelihasta täydellistä
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite