Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parempaa jauhelihakastiketta helposti! Ruotsalaisen ruokagurun kolme vinkkiä

1:19Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!KATSO MYÖS: Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa.
Julkaistu 01.04.2024 17:30

Emmi Niiniaho

Ruoka-asiantuntija kertoo parhaat vinkkinsä jauheliha-tomaattikastikkeen valmistamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrotiin maaliskuun alussa tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisten suosikkipastakastike on jauheliha-tomaattikastike.

Kastike on helppo valmistaa ja jauhelihaa lukuun ottamatta ainekset löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi kuiva-ainekaapista.

Allt on Mat -sivuston ruoka-asiantuntija Gunilla von Heland listaa kolme vinkkiä, joiden avulla jauhelihakastikkeesta saa yksinkertaisesti erityisen maukasta.

Lue myös: 1980-luvun hittipasta teki taas paluun: "Tosi helppo tehdä"

Kolme yksinkertaista keinoa parempaan jauhelihakastikkeeseen

Tomaattisen jauhelihakastikkeen voi valmistaa monella eri tapaa ja monista eri aineksista, vaikka kaikki niistä eivät olisikaan italialaisten hyväksymiä.

Riippumatta ainesosista, Gunilla von Heland kehottaa seuraamaan näitä kolmea ohjetta:

1. Ruskista jauheliha kunnolla

Von Heland kehottaa paistamaan jauhelihan kypsäksi voissa tai öljyssä, jotta se saa kauniin ruskean värin. Kun ruskistat jauhelihan kypsäksi keittämisen sijaan, lopputulos maistuu paremmalta ja rakennekin on miellyttävämpi.

jauhelihaSen sijaan, että kypsentäisi jauhelihan kastikkeen joukossa keittämällä, se kannattaa paistaa kypsäksi.Shutterstock

2. Anna kastikkeen maustua pitkään

Mitä kauemmin annat jauhelihakastikkeen kypsyä, sitä maukkaampaa siitä tulee. Von Helandin mukaan pastakastikkeen olisi hyvä antaa porista vähintään 20 minuuttia, mutta mielellään jopa pari tuntia, jos sille on aikaa. 

3. Sekoita pasta ja jauhelihakastike keskenään

Von Heland kehottaa sekoittamaan pastan ja jauhelihakastikkeen keskenään ennen sen tarjoilua. Näin maut tulevat todella yhteen, eikä pastasta tule kuivaa ja mautonta. Lisäksi näin saat jokaisella puraisulla pastaa sekä jauhelihakastiketta.

Lue myös: Lähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!

Lue myös: Pasta kypsäksi minuutissa! Hittiniksi säästää sähköä, mutta siinä on yksi juju

Katso myös: Näin paistat jauhelihasta täydellistä

1:25Näin paistat jauhelihasta täydellistäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöä.

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lähde: Allt om Mat

Lisää aiheesta:

Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaaOsaatko? Klassikkokastike, jonka valmistaminen sinunkin pitäisi opetella – täydellinen pihville!Valmistatko jauhelihasta näitä arkiruokia? Kokit paljastavat suosikki- ja inhokkireseptinsäTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäKatjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Täydellinen kastike lihalle, kanalle ja kalalle – älä osta tätä valmiina kaupasta!
JauhelihaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jauheliha
  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 28.8.11:34
    Ruoka

    Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaa