Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras sienikastike! Katin ohjeella valmistat helposti kermaisen soosin

0:48Paras sienikastike: Näin helposti teet ihanan soosin suppilovahveroistaKATSO VIDEO: Näin teet helposti sienikastikkeen.
Julkaistu 26.11.2022 09:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suppilovahverokastike valmistuu todella helposti Katin ohjeella.

Oletko jo säilönyt syksyn maut talteen ja pakastanut esimerkiksi suppilovahveroita? Suppilovahveroiden satokausi on tyypillisesti elokuun lopusta joulukuuhun, pysyvän lumen ja kovien pakkasten tuloon asti. Lumettomasta metsästä voit siis edelleen tehdä sienilöytöjä. 

Jos vielä löydät sieniä metsästä, kannattaa ne säilöä helposti pakastamalla.

– Pakasta niitä talvea varten kuumentamalla rasvattomalla pannulla. Kutistuessaan sienet vievät vähemmän tilaa pakastimessa, ja käytössäsi on aina helposti herkullisia sieniä. Muista kirjoittaa pakastepussiin vuosiluku ja mitä sieniä pussi sisältää, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkaa.

Suppilovahveroista voit valmistaa esimerkiksi kermaisen sienikastikkeen. Se maistuu sellaisenaan perunoiden kaverina tai lihan, kalan ja kanan seurana.

Katso videolta, miten helppo sienikastike valmistetaan ja nappaa ohje: Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

Lue myös: Saitko sinäkin lapsena traumoja tästä ruoasta? Saimi Hoyer kammoaa: "Pitäisi lailla kieltää"

Lisää aiheesta:

Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeellaParas tapa säilöä ja käyttää suppilovahverot – helppo ohje!Tattihitti! Anun helppoon sieniruokaan ei tarvitse edes kypsentää sieniäMetsien ilmaista herkkua löytyy nyt kilokaupalla! Loistava raaka-aine kermaiseen kastikkeeseenKatin kikka helppoon sienipastaan: Korvaa kerma tällä raaka-aineellaNyt on todella helppoa! Joulupöydän mahtava lisuke valmistuu muutamassa minuutissa
SienetRuokaHellapoliisiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • to09:00
    Väkivaltarikokset

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • ma06:11
    Myrkylliset kasvit

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 21.10.17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 2.10.07:00
    Australia

    Australian myrkkysienimurhaaja aikoo valittaa tuomiostaan