"Paras pesto ikinä" – tällä reseptillä pyöräytät kastikkeen vain vartissa

pesto
Shutterstock

Pesto on helppo ja monipuolinen kastike, joka sopii esimerkiksi pastan, perunoiden tai vaikkapa kalan pariksi. Tällä ohjeella teet itse maistuvan peston – eikä se vie kuin 15 minuuttia.

Videolla toinen helppo ja nopea pestoresepti!

Tämän helpon peston voit valmistaa monitoimikoneessa tai käsin. Peston voi pyöräyttää käsin morttelin ja survimen avulla tai yksinkertaisesti hienontamalla ainekset veitsellä.

Pesto pysyy jääkaapissa tuoreena 5–7 päivää, ja pakastimessa se voi säilyä jopa kahdeksan kuukautta. Pieni vaiva on siis sen arvoista!

Reseptin julkaissut Delish nimittää nimenomaista pestoa “parhaaksi pestoksi ikinä”. Maista ja arvioi itse!

Helppo ja nopea pesto

4,7 dl tuoretta basilikaa

1,20 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä

0,60 dl pinjansiemeniä

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

koshersuolaa tai ruokasuolaa

1,20 dl tuoretta raastettua parmesaania

Laita basilika, öljy, pinjansiemenet ja valkosipuli kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää reilu ripaus suolaa. Työstä, kunnes seos on sileää. Jos käytit monitoimikonetta, siirrä pesto toiseen kulhoon ja sekoita mukaan parmesaani. Halutessasi voit lisätä juuston myös samaan aikaan muiden ainesten kanssa, jolloin seoksesta tulee sileämpää.

Halutessasi voit vaihtaa pinjansiemenet muunlaisiin siemeniin sekä parmesaanin esimerkiksi Pecorinoon, Manchegoon tai jopa Goudaan.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!