Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Paras pesto ikinä" – tällä reseptillä pyöräytät kastikkeen vain vartissa

Shutterstock
Julkaistu 02.08.2020 14:02

Jenna Lakka

jenna.lakka@mtv.fi

Pesto on helppo ja monipuolinen kastike, joka sopii esimerkiksi pastan, perunoiden tai vaikkapa kalan pariksi. Tällä ohjeella teet itse maistuvan peston – eikä se vie kuin 15 minuuttia.

Videolla toinen helppo ja nopea pestoresepti!

Tämän helpon peston voit valmistaa monitoimikoneessa tai käsin. Peston voi pyöräyttää käsin morttelin ja survimen avulla tai yksinkertaisesti hienontamalla ainekset veitsellä.

Pesto pysyy jääkaapissa tuoreena 5–7 päivää, ja pakastimessa se voi säilyä jopa kahdeksan kuukautta. Pieni vaiva on siis sen arvoista!

Reseptin julkaissut Delish nimittää nimenomaista pestoa “parhaaksi pestoksi ikinä”. Maista ja arvioi itse!

Helppo ja nopea pesto

4,7 dl tuoretta basilikaa

1,20 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä

0,60 dl pinjansiemeniä

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

koshersuolaa tai ruokasuolaa

1,20 dl tuoretta raastettua parmesaania

Laita basilika, öljy, pinjansiemenet ja valkosipuli kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää reilu ripaus suolaa. Työstä, kunnes seos on sileää. Jos käytit monitoimikonetta, siirrä pesto toiseen kulhoon ja sekoita mukaan parmesaani. Halutessasi voit lisätä juuston myös samaan aikaan muiden ainesten kanssa, jolloin seoksesta tulee sileämpää.

Halutessasi voit vaihtaa pinjansiemenet muunlaisiin siemeniin sekä parmesaanin esimerkiksi Pecorinoon, Manchegoon tai jopa Goudaan.

LUE MYÖS: Pestopasta, jota et osannut kuvitellakaan – kotitalousopettaja Arjan helppo resepti yllättää totaalisesti

Lue kaikki lifestyle-artikkelit

Lähde: Delish

RuokaMakuja
not-found-image
Jenna Lakka
MTV Uutiset

Lisää aiheesta:

Kauppojen hittikastikkeen voi valmistaa itse – nappaa Kari Aihisen helppo ohjeÄlä osta kaupasta valmiina! Tämä suosikkikastike sinun pitäisi ehdottomasti osata valmistaa itseNäin teet pestoa aitoon italialaiseen tapaan – valmistustavalla valtava merkitys makuun!Nerokas resepti! Keitä pasta veden sijaan punaviinissä – etkä tule katumaan sitä! Älä osta kaupan valmisversiota! Pastakastike, joka sinunkin pitäisi osata valmistaa itse – osaatko?Älä keitä pastaa vedessä – olethan jo kokeillut tätä hittireseptiä?