"Paras pesto ikinä" – tällä reseptillä pyöräytät kastikkeen vain vartissa
Pesto on helppo ja monipuolinen kastike, joka sopii esimerkiksi pastan, perunoiden tai vaikkapa kalan pariksi. Tällä ohjeella teet itse maistuvan peston – eikä se vie kuin 15 minuuttia.
Videolla toinen helppo ja nopea pestoresepti!
Tämän helpon peston voit valmistaa monitoimikoneessa tai käsin. Peston voi pyöräyttää käsin morttelin ja survimen avulla tai yksinkertaisesti hienontamalla ainekset veitsellä.
Pesto pysyy jääkaapissa tuoreena 5–7 päivää, ja pakastimessa se voi säilyä jopa kahdeksan kuukautta. Pieni vaiva on siis sen arvoista!
Reseptin julkaissut Delish nimittää nimenomaista pestoa “parhaaksi pestoksi ikinä”. Maista ja arvioi itse!
Helppo ja nopea pesto
4,7 dl tuoretta basilikaa
1,20 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
0,60 dl pinjansiemeniä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
koshersuolaa tai ruokasuolaa
1,20 dl tuoretta raastettua parmesaania
Laita basilika, öljy, pinjansiemenet ja valkosipuli kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää reilu ripaus suolaa. Työstä, kunnes seos on sileää. Jos käytit monitoimikonetta, siirrä pesto toiseen kulhoon ja sekoita mukaan parmesaani. Halutessasi voit lisätä juuston myös samaan aikaan muiden ainesten kanssa, jolloin seoksesta tulee sileämpää.
Halutessasi voit vaihtaa pinjansiemenet muunlaisiin siemeniin sekä parmesaanin esimerkiksi Pecorinoon, Manchegoon tai jopa Goudaan.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan