Mainos
Mainos

Oletko jo testannut? Kari Aihisen helppo pasta on parasta arkiruokaa: "Tätä reseptiä olen jakanut eniten kavereilleni"

Oletko jo testannut keittiömestari Kari Aihisen simppeliä ja suussa sulavaa savulohipastaa? Pasta valmistuu käden käänteessä ja maistuu koko perheelle.

Videolla Kari Aihinen demonstroi, miten helppo savulohipasta valmistuu. 

Helppo savulohipasta on yksi keittiömestari Kari Aihisen ehdottomista arkiruokasuosikeista. Aihinen paljasti reseptin suosikkipastaansa kirjassaan Kape 24 h (Tammi 2017)

Mehevän pastan salaisuus on currylla maustettu kermainen kastike, joka täydentää ihanasti lohen makumaailmaa. Savulohipasta on helppo lohturuoka kiireiseen arkeen. 

– Tämä hetkessä valmistuva pastaruoka on poikieni mieleen, ja tätä reseptiä olen jakanut eniten myös kavereilleni viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Simppeli ja täyttävä pasta, jossa suosikkimausteeni curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, Aihinen kertoo Kape 24 h -kirjassa.

Keittiömestari Kari Aihinen tunnetaan turkulaisen ravintola Rosterin omistajana ja keittiöpäällikkönä. Aihinen työskenteli aiemmin legendaarisen helsinkiläisravintola Savoyn keittiöpäällikkönä yli 14 vuotta. Aihinen on tullut suomalaisille tutuksi myös televisiosta, muun muassa suositusta Kaappaus keittiössä -ohjelmasta. 

Tarvitsetko Kari Aihisen apua keittiössä? Hae mukaan Kaappaus keittiössä -ohjelmaan!

Kari Aihisen Currylla maustettu savulohipasta

Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Tämä pasta on simppeli ja herkullinen!

Ainekset (4 annosta)

  • tuoretta tilliä
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g lämminsavulohta
  • pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
  • puolikas purjo
  • 1 rkl voita
  • 3 tl curryjauhetta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 prk (75 g) ranskankermaa
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)

Valmistusohje

Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.

Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.

Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. 

Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikka värikäs salaatti.

Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta.

​​​​​​​



Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja