Panosta aamupalaan – valmista kahvi uudella tavalla!
Kahvi on monelle äärimmäisen tärkeä osa aamua. Aamukahvistakin voi kuitenkin saada entistä enemmän irti, jos sen valmistamiseen panostaa hieman entistä enemmän.
Valmista tavallisen aamukahvin sijaan herkullinen frappe
Frappe on Välimeren maista tuttu kylmä kahvijuoma, joka on vihdoin löytänyt tiensä myös Euroopan pohjoisosien kahviloiden valikoimiin. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa kokeilemaan tätä kahviloista tuttua juomaa myös kotioloissa – vaikkapa arkiaamun piristykseksi.
– Alkuperäiset juomat eivät ole kovin makeita. Tämä versio on hieman makeampi. Sokerin määrää säätämällä saat juuri omaan makuusi sopivan juoman, Hellapoliisi kertoo.
Frappe on Välimeren maista tuttu kylmä kahvijuoma, joka on vihdoin löytänyt tiensä myös Euroopan pohjoisosien kahviloiden valikoimiin.
1 annos
1 dl kylmää vettä
2 tl murukahvia
1–2 rkl sokeria
1 dl maitoa
5 jääpalaa
(1 pallo/viipale jäätelöä)
Juomalasin reunalle
- lakukastiketta tai toffeekastiketta
Pinnalle
- kermavaahtoa
- koristerakeita
- marenkia
Valmistusohje
Valuta ison juomalasin reunalle laku- tai toffeekastiketta ja kaada juoma joukkoon.
Koristele juoma sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Ripottele pinnalle koristerakeita ja murustettua marenkia.
Nauti heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa