Panosta aamupalaan – valmista kahvi uudella tavalla!

katselukopio_frappe_4_D4S1149_240416-Edit (1)

Kahvi on monelle äärimmäisen tärkeä osa aamua. Aamukahvistakin voi kuitenkin saada entistä enemmän irti, jos sen valmistamiseen panostaa hieman entistä enemmän.

Valmista tavallisen aamukahvin sijaan herkullinen frappe

Frappe on Välimeren maista tuttu kylmä kahvijuoma, joka on vihdoin löytänyt tiensä myös Euroopan pohjoisosien kahviloiden valikoimiin. Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa kokeilemaan tätä kahviloista tuttua juomaa myös kotioloissa – vaikkapa arkiaamun piristykseksi.

– Alkuperäiset juomat eivät ole kovin makeita. Tämä versio on hieman makeampi. Sokerin määrää säätämällä saat juuri omaan makuusi sopivan juoman, Hellapoliisi kertoo.

Frappe on Välimeren maista tuttu kylmä kahvijuoma, joka on vihdoin löytänyt tiensä myös Euroopan pohjoisosien kahviloiden valikoimiin.

1 annos

1 dl kylmää vettä

2 tl murukahvia

1–2 rkl sokeria

1 dl maitoa

5 jääpalaa

(1 pallo/viipale jäätelöä)

Juomalasin reunalle

  • lakukastiketta tai toffeekastiketta

Pinnalle

  • kermavaahtoa
  • koristerakeita
  • marenkia

Valmistusohje

Valuta ison juomalasin reunalle laku- tai toffeekastiketta ja kaada juoma joukkoon.

Koristele juoma sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Ripottele pinnalle koristerakeita ja murustettua marenkia.

 Nauti heti!

 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.