Frappe on Välimeren maista tuttu kylmä kahvijuoma, joka on vihdoin löytänyt tiensä myös Euroopan pohjoisosien kahviloiden valikoimiin.
Ainekset
- 1 annos
- 1 dl kylmää vettä
- 2 tl murukahvia
- 1–2 rkl sokeria
- 1 dl maitoa
- 5 jääpalaa
- (1 pallo/viipale jäätelöä)
Juomalasin reunalle
- lakukastiketta tai toffeekastiketta
Pinnalle
- kermavaahtoa
- koristerakeita
- marenkia
Valmistusohje
Mittaa kylmä vesi, murukahvi, sokeri, maito, jääpalat ja jäätelö tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.
Valuta ison juomalasin reunalle laku- tai toffeekastiketta ja kaada juoma joukkoon.
Koristele juoma sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Ripottele pinnalle koristerakeita ja murustettua marenkia.
Nauti heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.