Pakastepizzoilla hurja miljoonamyynti ja vauhti vain kiihtyy: Oletko sinäkin syönyt yhtä Suomen suosituimmista pakastepizzoista?

Pakastepizza
Dr Oetker

Pakastepizzojen suosio on kasvussa, selviää pizzoja valmistavan Dr. Oetkerin myyntitilastoista.

Suomalaiset ostivat viime vuonna yli 40 miljoonaa pakastepizzaa, ja tämän vuoden maaliskuussa korona sai aikaan pizzojen nautiskeluun jälleen uuden piikin. Dr. Oetkerin tilastot paljastavat, että kesään mennessä suomalaiset olivat ostaneet pakastepizzoja jo seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. 

Pakasteita hamstrattiin keväällä

Yhdysvalloissa koronakriisi on peräti tuplannut pakastepizzojen myynnin ja valmistajat varoittelivat keväällä pakastepizzapulasta. Kysyimme huhtikuussa suomalaiskauppojen edustajilta sekä pizzanvalmistajilta, onko trendi ollut samanlainen Suomessakin ja selvisi, että maassamme kasvoi pakastepizzojen ohella ruokapakasteiden kategoria.

– Kun maaliskuun puolessa välissä tuli ensimmäisiä rajoituksia, kaikkien ruokapakasteiden myynti lähti useamman kymmenen prosentin kasvuun. Pizzat seurasivat vanavedessä, K-ryhmän osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen kertoi. 

Myös S-ryhmä kerto pakastepizzojen myynnin kasvaneen koronatilanteen alun jälkeen yli 20 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Suomalaiset rakastavat tavallista mozzarellapizzaa

Dr. Oetkerin mukaan suomalaiset ovat yhtä intohimoisia pizzojen ystäviä kuin italialaiset. Pakastepizza on monille suomalaisille arjen pelastaja tai viikonloppuherkku. Suosituimmaksi pakastepizzaksi Suomessa on useampana vuonna peräkkäin noussut vuonna 1996 Suomen pakastealtaisiin saapunut Ristorante Mozzarella. Kenties suosion salaisuutta selittää, että Suomi oli ensimmäinen Pohjoismaa, jonne Dr. Oetker toi Ristorante-pizzat.

– Ristoranteja on ollut saatavilla Suomessa jo yli parikymmentä vuotta. Suomen valloitus aloitettiin aikoinaan neljällä eri vaihtoehdolla, jotka olivat Mozzarella, Speciale, Quattro Stagioni ja Vegetale. Nyt Suomessa on tarjolla jo 21 erilaista Ristorante-pizzaa, sisältäen nämä alkuperäiset klassikot, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen kertoo.

Suomen myydyimpien pakastepizzojen listalle nousevat myös muun muassa Grandiosan Meat Lovers kiviuunipizza- sekä Billy's original pan pizza -pakastepizzat. Ilta-Sanomien tietojen mukaan S-ryhmässä kaupaksi käyvät myös kaupan oman brändin Rainbow'n pakastepizzat. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat