Unohda ananas – pizzatappelu on nyt siirtynyt uudelle tasolle: "On vaikea uskoa, että on olemassa ihmisiä, jotka tekevät näin"

Pizza ananas kiivi kiivipizza
Kiiviä pizzassa? Ainakin Tanskassa täytettä on saatavilla pizzerioissa. Shutterstock

Ikivanha riita siitä, kuuluuko ananas pizzaan vai ei saa nyt väistyä uuden hedelmäkiistan tieltä, kertoo brittilehti Mirror.

Nyt ei enää pohdita ananaksen ja pizzan yhteensopivuutta, vaan täytetappelu on siirtynyt täysin uudelle tasolle. Kaikki lähti siitä, kun Reddit-käyttäjä löysi tanskalaisesta pizzeriasta pizzan, jossa on täytteenä kiiviä. Siis kiivihedelmää. Keskustelu kiivipizzasta levisi nopeasti myös muihin somekanaviin, kuten Twitteriin. Asiasta uutisoi Mirrorin lisäksi muun muassa New York Post ja Delish.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Kiivipizza jakaa mielipiteet

”Epäpyhäksi inhottavuudeksi” monen nettikäyttäjän toimesta ristitty tanskalaispizza sisältää perinteiseen tyyliin tomaattikastiketta ja juustoa – ja ei niin perinteiseen tyyliin runsaasti kiivihedelmän viipaleita. Kiivipizza jakaa rajusti mielipiteet.

– On vaikea uskoa, että on olemassa ihmisiä, jotka tekevät näin. Kuinka sairaassa maailmassa elämme? eräs Reddit-käyttäjä tiivisti kiivipizzan syvimmän olemuksen.

– Antikristus tuli ja tilasi tuon pizzan, toinen käyttäjä kommentoi. 

Osa kommentoi hyväksyvänsä kyllä ananaksen pizzassa, mutta kiivi menee jo liian pitkälle. Toiset uskovat porttiteoriaan: kiivin lisääminen pizzaan johtaa vain yhä erikoisempiin täytteisiin tulevaisuudessa.

– Seuraavaksi varmaan laitetaan papaijaa pizzaan ja kutsutaan sitä papaijazziksi.

Banaanipizza on suosittu Ruotsissa

Nettikansan joukosta löytyy kuitenkin myös ymmärtäväisiä ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan kiivipizzalle mahdollisuuden.

Redditissä muistutetaan, että monissa suosituissa ruoissa yhdistyy suolaisen juuston ja makean hedelmän liitto. Esimerkiksi juustolautasella tarjoillaan usein viinirypäleitä, joten miksi kiivi ei voisi sopia pizzassa juuston kumppaniksi?

Keskustelussa nousee myös esille ruotsalainen pizzaerikoisuus, banaanipizza. Banaaneilla ja maapähkinöillä täytetty pizza on Ruotsissa suosittu herkku.

Lähde: Mirror

***

0:57

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja