Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paista munat näin! Yksi ainesosa tekee kananmunistasi entistäkin terveellisempiä ja maittavampia

Kananmuna on proteiinipitoinen herkku.
Kananmuna on proteiinipitoinen herkku.Colourbox
Julkaistu 18.03.2018 08:03
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Kun paistat kananmunat oliiviöljyssä, saat niistä terveellisempiä ja herkullisempia. Oliiviöljy kuumenee nopeammin, ja keltuaisesta tulee täydellisen juokseva.

Katso yllä olevalta videolta, miten teet uppomunan mikrossa.

Uutissivusto Daily Mail paljastaa helpon tavan tehdä paistetuista kananmunista entistäkin terveellisemmän makuelämyksen: käytä paistamisessa oliiviöljyä kasvi- tai auringonkukkaöljyn sijaan. Näin saat terveydelle hyvää tekeviä antioksidantteja. 

Lisäksi oliiviöljyn avulla voi saada aikaan täydellisen paistetun kananmunan, koska oliiviöljy kuumentuu nopeammin. Näin keltuaisesta tulee juuri sopivan juokseva.

Vähemmän aldehydejä

Tutkimuksissa oli aiemmin saatu viitteitä siitä, että ruoan paistaminen kasviöljyllä voisi olla terveydelle haitallista, koska kuumennuksen aikana syntyy aldehydeiksi kutsuttuja myrkyllisiä yhdisteitä.

Vaikka oliiviöljy on luokiteltu kasviöljyksi, tutkimukset ovat osoittaneet, että yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävän oliiviöljyn kuumentaminen tuottaa muita kasviöljyjä vähemmän aldehydejä.

Lähde: Dailymail.co.uk

Lisää aiheesta:

Ethän lisää oliiviöljyä kuumalle pannulle? Tyypillinen moka voi pilata maun ja tuhota terveelliset ainesosat Harvardin professori jyrähtää: Kookosöljy on "puhdasta myrkkyä" – terveysvaikutuksista ei näyttöäVoi, margariini vai öljy? Asiantuntijat: Tämä on paras rasva paistamiseenOliivi, rypsi, rapsi vai kookos? Näin valitset oikean öljyn eri tarkoituksiinNauti rasvaa vihannesten kanssa – huikea vaikutus terveyteenTutkimus väittää: Rasvassa keittäminen tekee kasviksista terveellisempiä
KananmunaÖljytMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin