Paista munat näin! Yksi ainesosa tekee kananmunistasi entistäkin terveellisempiä ja maittavampia
Kun paistat kananmunat oliiviöljyssä, saat niistä terveellisempiä ja herkullisempia. Oliiviöljy kuumenee nopeammin, ja keltuaisesta tulee täydellisen juokseva.
Katso yllä olevalta videolta, miten teet uppomunan mikrossa.
Uutissivusto Daily Mail paljastaa helpon tavan tehdä paistetuista kananmunista entistäkin terveellisemmän makuelämyksen: käytä paistamisessa oliiviöljyä kasvi- tai auringonkukkaöljyn sijaan. Näin saat terveydelle hyvää tekeviä antioksidantteja.
Lisäksi oliiviöljyn avulla voi saada aikaan täydellisen paistetun kananmunan, koska oliiviöljy kuumentuu nopeammin. Näin keltuaisesta tulee juuri sopivan juokseva.
Vähemmän aldehydejä
Tutkimuksissa oli aiemmin saatu viitteitä siitä, että ruoan paistaminen kasviöljyllä voisi olla terveydelle haitallista, koska kuumennuksen aikana syntyy aldehydeiksi kutsuttuja myrkyllisiä yhdisteitä.
Vaikka oliiviöljy on luokiteltu kasviöljyksi, tutkimukset ovat osoittaneet, että yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävän oliiviöljyn kuumentaminen tuottaa muita kasviöljyjä vähemmän aldehydejä.
Lähde: Dailymail.co.uk
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka