Paista munat näin! Yksi ainesosa tekee kananmunistasi entistäkin terveellisempiä ja maittavampia

0:31 Näin teet "uppomunan" minuutissa mikrossa

Kun paistat kananmunat oliiviöljyssä, saat niistä terveellisempiä ja herkullisempia. Oliiviöljy kuumenee nopeammin, ja keltuaisesta tulee täydellisen juokseva.

Katso yllä olevalta videolta, miten teet uppomunan mikrossa.

Uutissivusto Daily Mail paljastaa helpon tavan tehdä paistetuista kananmunista entistäkin terveellisemmän makuelämyksen: käytä paistamisessa oliiviöljyä kasvi- tai auringonkukkaöljyn sijaan. Näin saat terveydelle hyvää tekeviä antioksidantteja. 

Lisäksi oliiviöljyn avulla voi saada aikaan täydellisen paistetun kananmunan, koska oliiviöljy kuumentuu nopeammin. Näin keltuaisesta tulee juuri sopivan juokseva.

Vähemmän aldehydejä

Tutkimuksissa oli aiemmin saatu viitteitä siitä, että ruoan paistaminen kasviöljyllä voisi olla terveydelle haitallista, koska kuumennuksen aikana syntyy aldehydeiksi kutsuttuja myrkyllisiä yhdisteitä.

Vaikka oliiviöljy on luokiteltu kasviöljyksi, tutkimukset ovat osoittaneet, että yksittäistyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävän oliiviöljyn kuumentaminen tuottaa muita kasviöljyjä vähemmän aldehydejä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja