Pähkinät saattavat sisältää pähkinää – Lidlin tuotteista nousi kohu Briteissä

shutterstock_69252775
Pähkinät ovat aiheuttaneet Briteissä kohun.

Iso-Britanniassa Lidlin pähkinätuotteista nousi kohu sen jälkeen, kun huomattiin, että pähkinäpussien tuoteselosteissa ei mainittu, että ne saattavat sisältää pähkinää.

Lidl joutuu vetämään Briteissä pois myynnistä hunajalla maustettuja maapähkinöitä, sillä tuotteiden tuoteselosteissa ei mainita, että ne saattavat sisältää pähkinöitä. Tilanteesta mielenkiintoisen tekee se, että luulisi olevan selvää – ja jopa toivottavaa – että pähkinät saattavat sisältää nimenomaan pähkinää.

– Tämä tarkoittaa sitä, että tuote on mahdollinen terveysriski sellaisille, jotka ovat allergisia pähkinöille tai joille ne eivät sovi, Lidlin edustaja toteaa.

– Jos olet ostanut tuotteen ja sinulla on maapähkinäallergia, älä syö sitä, edustaja jatkaa.

Samalla Lidl joutuu poistamaan myynnistä erän jogurtilla päällystettyjä hedelmiä puutteellisten tuoteselosteiden vuoksi. Jogurttihedelmät saattavat sisältää nimittäin maitoa, jota ei ole mainittu tuoteselosteessa.

– Tämä tarkoittaa, että tuotteet ovat mahdollisia terveysriskejä allergikoille tai sellaisille, joille maito ei sovi, Lidlin edustaja toteaa.

Lähde: Telegraph.co

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!