Pääsiäisen 15 herkullisinta lammas- ja karitsareseptiä – maista "Välimeren rantojen lämpimät aromit"

Lammas on monipuolinen raaka-aine, josta syntyy pääsiäisen himotuin pääruoka.

Pääsiäinen on aikaa, jolloin saa ja pitääkin syödä hyvin. Sivumaku-bloggari kokosi yhteen pääsiäisen herkullisimmat reseptit, jotka vievät syöjänsä makumatkalle maailman ympäri. 

Lammas kuuluu pääsiäiseen, vaikka sen varsinainen sesonki onkin syksyllä, kirjoittaa Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen. Bloginsa lammas-ja karitsareseptejä yhteen koonnut Kinnunen kertoo reseptimäärän osoittavan, kuinka monipuolisisita raaka-aineista tässä oikein on kysymys. 

– Pääsiäisenä on monilla myös aikaa käytettävissä, joten kerrankin tarjoutuu tilaisuus haudutella lihaa pitempään, Kinnunen kertoo.

Lammasta ja karitsaa voi nauttia, vaikka aika olisikin kortilla.

– Nopeampi tapa on kokeilla kaikkea lampaan jauhelihasta ja maistaa itäisen Välimeren rantojen lämpimät aromit tumman mehevän punaviinin huuhtoessa ne alas, Kinnunen toteaa.

Miltä kuulostaisivat lampaan jauhelihasta valmistetut kreikkalaiset lihapullat? Entäpä haudutettu karitsanlapa tai vorschmack? Katso 15 herkullisen lammas- ja karitsaruoan reseptit Sivumaku-blogista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.