Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääkokki suuttui huonosta arvostelusta – näpäytti arvostelijaa osuvasti

Toisin kuin arvostelija väittää, pääkokin mukan hänen tarjoilemansa ruoka on aitoa thaimaalaista.
Toisin kuin arvostelija väittää, pääkokin mukan hänen tarjoilemansa ruoka on aitoa thaimaalaista. Shutterstock
Julkaistu 06.02.2018 07:05

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pääkokki vastasi asiantuntevasti arvosteluun, jossa asiakas kommentoi thaimaalaisravintolan tarjoilemaa ruokaa pettymykseksi. 

So Thai on englantilaiskaupunki Gloucesterissa sijaitseva ravintola, joka on kerännyt runsaasti positiivista palautetta ja hyviä arvosteluja. Pääkokki hermostuikin huomatessaan matkailusivusto TripAdvisorissa negatiivisen arvostelun, jossa kritisoitiin etenkin ravintolan autenttisuutta. 

– Vierailin tässä paikassa toivoen saavani vihdoin aitoa ja hyvää thaimaalaista ruokaa Isossa-Britanniassa, arvostelussa kerrotaan.

Vaikka ruoka ei itsessään ollut asiakkaan mukaan huonoa, ravintolakokemus oli hänen mukaansa pettymys, sillä aito thaimaalainen makumaailma jäi hänen mukaansa puuttumaan.

Arvostelija kertoo pettyneensä etenkin tempuroitujen katkarapujen ja Pad Kee Mao -nuudeleiden makuun, jotka olivat hänen lempiruokaansa Thaimaassa ja Australiassa asuessaan. Arvostelija toteaa lisäksi, että Australian pääkaupungissa Sydneyssä thaimaalaiset ravintolat ovat erinomaisia – toisin kuin Isossa-Britanniassa.

Palautteessa epäillään brittiläisten arvostelukykyä  

Ruoan moittimisen lisäksi arvostelussa pohditaan syitä siihen, miksi thaimaalaiset ravintolat nousevat arvosteluissa hyvin korkeille sijoille juuri pienissä brittiläisissä kaupungeissa.

– Uskon, että ihmiset ovat kyllästyneet syömään kalaa ja ranskalaisia, ja tämän lisäksi he eivät ole koskaan kokeneet hyvää thaimaalaista. Kuten sanoin, ruoka ei ollut huonoa, enintään kolmen tähden arvoista.

kokkiKokki haluaa vakuuttaa ihmiset ruoan aitoudesta.Shutterstock

Vaikka arvostelu ei varsinaisesti ollut sieltä huonoimmasta päästä, pääkokki Martin ei jättänyt asiaa sikseen, vaan päätti vastata arvostelijalleen rehellisen tekstin kera. 

Kokki: Ruoan arvostaminen ei vaadi tiettyjä ominaisuuksia

Kokki aloittaa pahoittelemalla sitä, jos hänen tuoreet katkaravut eivät maistuneet samalta kuin Thaimaan paahtavan auringon alla. Lisäksi hän vakuuttaa annosten nuudelien olevan aitoja, suoraan Thaimaasta tuotuja.

– Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kaikki annokseni valmistetaan niin kuin tekisin ne kotona, kotiseutuni makumaailman mukaisesti, Martin kertoo.

LUE MYÖS: Kokilta hävytön teko: Piilotti vegaanien kasvisruokaan lihaa – ja leveili teollaan somessa

Ruoan aitouden lisäksi kokki näpäyttää vastauksensa lopussa arvostelijaa nerokkain sanankääntein. 

– Aliarvioit ja loukkaat pienten brittikaupunkien asiakkaiden makua ja tietämystä thaimaalaisesta ruoasta. Voin vakuuttaa, että Sydneyssä eläminen ei ole välttämätöntä, jotta voisi tunnistaa ja arvostaa thaimaalaista keittiötä, kokki toteaa.

Lähde: Independent 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Michelin-ravintolalle murska-arvio: "Pöyristyttävästä" kokemuksesta viraalihitti – vielä hämmentävämpi on ravintolan vastineRavintola kyllästyi turhasta valittaviin asiakkaisiin – vastaa kipakasti vinkujille: "Emme osaa lukea tyhmien ajatuksia..."Ravintolakriitikko kutsui Gordon Ramsayn uutta ravintolaa ”tosielämän kauhukeittiöksi” – julkkiskokki poltti päreensä täysin!Thai-ravintola sai röyhkeää palautetta asiakkaalta – ravintoloitsija laittoi vastauksessaan jauhot suuhun: ”Me emme pyydä anteeksi”Ravintolan puolustusviesti johti toimenpiteisiin – ravintolakriitikko sai potkut huonon arvion jälkeenSuomalaisravintoloitsijan vastaus töykeään palautteeseen saa yhä oudompia käänteitä – ”säikähdin tosissaan”
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • to16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta