Kokilta hävytön teko: Piilotti vegaanien kasvisruokaan lihaa – ja leveili teollaan somessa

kasvisruoka
Kokki piilotti kasvisruokaan lihaa ja hehkutti tekoaan somessa. Kuvituskuva. Shutterstock

Brittikokin törkeä teko tuomittiin välittömästi.

Englannin Shropshiressa sijaitsevan Carlini-ravintolan osaomistaja ja kokki Laura Goodman on melkoisessa pinteessä kehuskeltuaan Facebookissa laittaneensa vegaaniasiakkaiden annoksiin lihaa, kertoo International Business Times.

Kokki paljasti eräässä Facebook-ryhmässä ärsyyntyneensä vegaanien turhantarkasta ja jatkuvasta kyselystä koskien ruoka-annoksia. Ärsyyntymisensä vuoksi hän oli  omien sanojensa mukaan "terästänyt" vegaanisen ruokaseurueen ateriat lihalla. Hän kehuskeli, kuinka "hurskas, tuomitseva vegaani" oli mennyt nukkumaan "uskoen edelleen olevansa vegaani". Teko tuomittiin välittömästi.

– Älä ota riskiä ja syö täällä. Kokki kehuskelee tarjoavansa sopimatonta ruokaa asiakkaille. Jos sinulla on allergioita, tai haluat vain tietää, että kokki on rehellinen ja välittää ruoistaan, pysy kaukana, eräs kommentoija tylytti.

Moni totesi Goodmanin ansaitsevan pahoinpitelysyytteen. Myös ravintolan sulkeminen sai kannatusta.

– Kyseessä voisi olla pahoinpitely(syyte), mutta se on aika kaukaa haettua, pohti International Business Times -julkaisulle asianajaja Emilia Leese, vegaani itsekin.

Leesen mukaan enin mahdollinen rangaistus on luultavasti petos. Asiakkaille luvassa olisi Leesen mukaan vain korvaukset aterioista. Goodmanin kuitenkin tulisi asianajajan mukaan saada potkut ravintolasta luottamuksen rikkoontumisen vuoksi.

– Jos hän on osaomistaja, se on vielä pahempaa. Se on ihan kamalaa.

Kokin teon tultua julki ravintola on saanut paljon ryöpytystä asiakkaiden annettua sille lukuisia tylyjä yhden tähden arvioita netissä. Myös ravintolan vastainen mielenosoitus on suunnitteilla.

Lähde: Ibtimes

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.