Paahtimomestari paljastaa: Näin syntyy kuppi hyvää kahvia sydämen kera
Hyvän kahvikupposen tekeminen onnistuu parhaiten vastuullisesi tuotetusta kahvista, kertoo helsinkiläisen ROST-kahvipaahtimon paahtimomestari Antti Kivelä.
Antti Kivelä näytti MTV:n Huomenta Suomessa, miten herkullinen espresso- tai cappuccinokupponen syntyy kotikeittiössä espressolaitteen ja -myllyn avulla. Hän näytti myös, miten kahvilasta tutut kauniit kahvikuviot syntyvät.
Kaikki alkaa Kivelän mukaan kahvipapujen jauhamisesta. Tämän jälkeen jauhe "tampataan", eli painetaan kasaan, ennen kuin aletaan valmistaa kahvia koneella.
Kun kahvi on valmista, vaahdotettu maito kaadetaan siihen pyörivällä ranneliikkeellä. Kivelän neuvoin onnistuu muun muassa sydämen "maalaaminen" kahvin pinnalle.
Voit katsoa yllä olevalta videolta, miten kuvio syntyy.
Kivelä muistuttaa myös puhtauden merkityksestä hyvän kahvin valmistamisessa.
Laitteet on pidettävä puhtaina kaiken aikaa ja esimerkiksi kahvikoneen osat on hyvä huuhdella joka kupin välissä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan