Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ostitko raakoja banaaneja? Helppo kikka kypsentää ne minuuteissa – sopii täydellisesti leivontaan

Shutterstock
Julkaistu 06.09.2020 14:03

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Hyvin kypsät tai ylikypsät banaanit sopivat mainiosti leivontaan. Raa’at banaanit voi kypsentää helposti uunissa.

Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistään vielä kaupassa ja keittiön pöydälläkin. Banaanin kypsyysaste vaikuttaa merkittävästi hedelmän makuun. Mitä kypsempi ja tummempi banaani, sen makeampi se on.

Hyvin kypsyneet banaanit sopivat mainiosti esimerkiksi leivontaan, kuten banaanileipään tai muffinsseihin. Mikäli kaupan banaanit ovat vielä raakoja, on niiden kypsyttämiseen helppo tapa: uuni.

Banaanit kypsyvät alle 10 minuutissa

Food & Winen ruokatoimittaja Justin Chapple kertoo, että banaanien kypsyttämiseen tarvitsee vain uunin ja leivinpaperin. Leivinpaperia tarvitaan, sillä banaanit saattavat vuotaa uunissa.

Raa’at banaanit pistetään kuorineen leivinpaperille. Banaaneja paistetaan 175-asteisessa uunissa 5–7 minuutin ajan tai kunnes ne ovat tummuneet ja pehmenneet.

Paiston jälkeen banaanit leikataan pituussuunnassa auki ja pehmennyt, makea sisus kaivetaan ulos käyttöä varten. 

Lue myös: Täydellinen käyttötapa tummuneille banaaneille: Tätä reseptiä kannattaa testata

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Food & Wine

***

Hydöynnä banaanit vaikka tässä reseptissä:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Näin saat avokadon kestämään syömäkelpoisena jopa puoli vuotta – kokeilemisen arvoinen niksi ratkaisee turhauttavan ongelmanEthän sorru yleiseen säilytysmokaan? Näin pidät banaanit tuoreena pidempäänUnohda keittäminen! Vaivaton tapa valmistaa ”keitettyjä” kananmunia – tätä huikeaa niksiä on pakko kokeillaNettihitiksi noussut kuva banaanin kypsyysasteista jakaa mielipiteitä – milloin hedelmä on mielestäsi parhaimmillaan? Ostitko vahingossa raa'an avokadon? Ei hätää, näin kypsytät sen minuuteissa!Totuus tummuneista banaaneista: Tästä syystä niitä kannattaisi syödä
RuokaniksitHedelmätLeivontaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä