Ostitko raakoja banaaneja? Helppo kikka kypsentää ne minuuteissa – sopii täydellisesti leivontaan

banaani kauppa hedelmäosasto
Shutterstock

Hyvin kypsät tai ylikypsät banaanit sopivat mainiosti leivontaan. Raa’at banaanit voi kypsentää helposti uunissa.

Banaanit poimitaan raakoina, ja ne jatkavat kypsymistään vielä kaupassa ja keittiön pöydälläkin. Banaanin kypsyysaste vaikuttaa merkittävästi hedelmän makuun. Mitä kypsempi ja tummempi banaani, sen makeampi se on.

Hyvin kypsyneet banaanit sopivat mainiosti esimerkiksi leivontaan, kuten banaanileipään tai muffinsseihin. Mikäli kaupan banaanit ovat vielä raakoja, on niiden kypsyttämiseen helppo tapa: uuni.

Banaanit kypsyvät alle 10 minuutissa

Food & Winen ruokatoimittaja Justin Chapple kertoo, että banaanien kypsyttämiseen tarvitsee vain uunin ja leivinpaperin. Leivinpaperia tarvitaan, sillä banaanit saattavat vuotaa uunissa.

Raa’at banaanit pistetään kuorineen leivinpaperille. Banaaneja paistetaan 175-asteisessa uunissa 5–7 minuutin ajan tai kunnes ne ovat tummuneet ja pehmenneet.

Paiston jälkeen banaanit leikataan pituussuunnassa auki ja pehmennyt, makea sisus kaivetaan ulos käyttöä varten. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Food & Wine

***

Hydöynnä banaanit vaikka tässä reseptissä:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!