Täydellinen käyttötapa tummuneille banaaneille: Tätä reseptiä kannattaa testata
Tummuneet baanaanit voi hyödyntää onnistuneesti gluteenittoman banaanileivän taikinaan.
Tällä helpolla ja maukkaalla reseptillä valmistat ihanan herkullista banaanileipää gluteenittomana. Jauhojen tilalla käytetään kaurahiutaleita, jotka jauhetaan hienoksi seokseksi.
Kaurahiutaleet lisäävät leivän ravintoarvoja ja tekevät rakenteesta kuohkean. Banaanileipä on terveellinen ja kuitupitoinen välipala tai aamupala.
Gluteeniton banaanileipä
1 rkl pellavansiemeniä
3 rkl vettä
7 dl gluteiinittomia kaurahiutaleita
1,6 dl luomusokeria
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
3 kypsää banaania
1,2 dl omenasosetta
2 rkl rypsiöljyä (tai kookosöljyä)
1 rkl pekaanipähkinöitä
Voitele öljyllä leipävuoka (noin 22 cm).
Sekoita kulhossa keskenään pellavansiemenet ja vesi. Laita sivuun odottamaan.
Jauha kaurahiutaleista jauhoa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
Sekoita keskikokoisessa kulhossa keskenään jauhetut kaurahiutaleet, sokeri, ruokasooda, suola ja kaneli.
Murskaa erillisessä kulhossa banaanit haarukan avulla. Lisää joukkoon liotetut pellavansiemenet, omenasose ja öljy.
Kaada kuivat ainekset märkien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada taikina leipävuokaan ja koristele paloitelluilla pekaanipähkinöillä.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka