Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen käyttötapa tummuneille banaaneille: Tätä reseptiä kannattaa testata

Banaanileipä on herkullinen ja terveellinen aamupala.
Banaanileipä on herkullinen ja terveellinen aamupala. Shutterstock
Julkaistu 16.10.2016 18:05

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Tummuneet baanaanit voi hyödyntää onnistuneesti gluteenittoman banaanileivän taikinaan. 

Tällä helpolla ja maukkaalla reseptillä valmistat ihanan herkullista banaanileipää gluteenittomana. Jauhojen tilalla käytetään kaurahiutaleita, jotka jauhetaan hienoksi seokseksi.

Kaurahiutaleet lisäävät leivän ravintoarvoja ja tekevät rakenteesta kuohkean. Banaanileipä on terveellinen ja kuitupitoinen välipala tai aamupala.

Gluteeniton banaanileipä

1 rkl pellavansiemeniä
3 rkl vettä
7 dl gluteiinittomia kaurahiutaleita
1,6 dl luomusokeria
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
3 kypsää banaania
1,2 dl omenasosetta
2 rkl rypsiöljyä (tai kookosöljyä)
1 rkl pekaanipähkinöitä

Voitele öljyllä leipävuoka (noin 22 cm).

Sekoita kulhossa keskenään pellavansiemenet ja vesi. Laita sivuun odottamaan.

Jauha kaurahiutaleista jauhoa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Sekoita keskikokoisessa kulhossa keskenään jauhetut kaurahiutaleet, sokeri, ruokasooda, suola ja kaneli.

Murskaa erillisessä kulhossa banaanit haarukan avulla. Lisää joukkoon liotetut pellavansiemenet, omenasose ja öljy.

Kaada kuivat ainekset märkien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Kaada taikina leipävuokaan ja koristele paloitelluilla pekaanipähkinöillä.

Paista 180-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla.

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Superterveellinen siemenherkku, joka syntyy vain ainekset sekoittamalla – tästä ei kotitekoinen leipä parane!Päärynä-pähkinäpaistoksetJumalaisen hyvä ja helppo herkku: Täysin jauhottomat browniet valmistuvat ilman uunia Terveellisempi herkku aamiaispöytään – valmista kurpitsavohveleita!Yrttinen kaurafocacciaRaparperipiirakka kauratoscalla
LeipäBanaanitGluteenitonMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 19.11.17:03
    Ruoka

    Tarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteen

  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta