Ostitko näitä jäätelöitä tai karkkeja? Useita tuotteita vedetty myynnistä: "Turvallisuudesta ei ole varmuutta"

takaisinveto
Takaisinvedettävien tuotteiden joukossa on muun muassa Candywellin ruosteiset autot -makeisia sekä Kolmen kaverin jäätelön lakritsia sisältäviä jäätelöitä. Candywell/Kolmen kaverin jäätelö

Ruokavirasto tiedottaa usean eri jäätelö- ja makeistuotteen takaisinvedosta. Tuotteiden valmistuksessa  käytetty määräystenvastaista ainesosaa.

Ruokavirasto tiedottaa jäätelöiden ja makeisten takaisinvedosta. Takaisinvedettyjen tuotteiden valmistuksessa on käytetty määräystenvastaista lakritsiuutejauhetta.

Raaka-ainetoimittaja on ilmoittanut jauhe-erän sisältävän lainsäädännössä määritellyn rajan ylitttävän määrän matriinia. Ruokavirasto kertoo, että matriinin enimmäismäärää säädellään torjunta-ainelainsäädännössä.

– Matriinin osalta ei ole olemassa EU-tasolla laadittua riskinarviota ja hyväksyntää, eikä sitä sisältävien elintarvikkeiden turvallisuudesta ole näin ollen varmuutta. Tuotteiden takaisinveto kuluttajilta saakka tulee tehdä varovaisuusperiaatteen vuoksi, Ruokavirastosta kerrotaan tiedotteessa.

Tuotteista ei ole tehty haittavaikutusilmoituksia eikä kuluttajavalituksia.

Näitä tuotteita takaisinveto koskee

Takaisinvedettyjen tuotteiden joukossa on Oy Candywell ltd:n makeisia, joita on myyty sekä irtomyynnissä, että muovilaatikoissa. Irtomyynnissä olleet makeiset ovat poistuneet myynnistä, mutta muovilaatikoissa myytyjä tuotteita saattaa olla vielä kuluttajilla jäljellä.

OY Candywell ltd:

  • Ruosteiset Autot 2.1 kg
  • Salmiakkipommi 2.3 kg
  • Nitro Salmiakki 2.4 kg
  • Nitro Laku-salmiakki 2.4 kg
  • Salmiakkilätkä 2.4 kg

Tuotteiden pakkauksissa (muovirasia) on parasta ennen merkintä 09/2023 - 02/2024. Tuotteet ovat toimitettu markkinoille 09/2021 - 02/2022 välisenä aikana. Ohjeita kuluttajille löytyy toimijan verkkosivuilla.

Jäätelöiden takaisinveto koskee puolestaan Kolmen kaverin jäätelö Oy:n laktrisia sisältäviä tuotteita.

Kolmen kaverin jäätelö Oy:

  • Lakritsi & Vadelma -jäätelöpuikko, parasta ennen: 20.5.23, 16.6.23, 14.7.23, 10.8.23
  • Lakritsi & Vadelma -jäätelöpurkki, parasta ennen: 2.7.23
  • Lakritsi jäätelöpurkki: parasta ennen: 6.7.23, 15.9.23

Valmistajan mukaan näitä tuote-eriä on toimitettu kauppoihin aikavälillä 15.7.2021 – 8.8.2022. Valmistajan ohjeistaa kuluttajia lähettämään halutessaan ilmoituksen virheellisistä tuotteista ja hakemaan korvausta lomakkeella tai sähköpostitse.

Lähde: Ruokavirasto

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.