Luomuruoka on kasvattanut tasaisesti suosiotaan viimeisten vuosien aikana, paljastavat S-ryhmän ja Keskon tilastot.
S-ryhmän mukaan luomuruoan ostaminen on arkipäiväistynyt, mutta luomuun liittyy yhä monenlaisia käsityksiä. Luomuruoan kulutus on kasvanut peräti 75 prosenttia kuluneen viiden vuodena aikana pääkaupunkiseudulla, joten mistään pienen piirin jutusta ei enää ole kyse.
Pääkaupunkiseudun myydyimmät luomutuotteet*:
- banaani
- maito
- kananmuna
- appelsiinitäysmehu
- porkkanapussi
Pääkaupunkiseudun suurimmat luomunousijat*:
- lastenruoka
- juusto
- mehut
- kahvi
- hedelmät, vihannekset ja marjat kokonaisuutena
*Tiedot perustuvat HOK-Elannon myyntilukuihin
Pääkaupunkiseudulla toimiva HOK-Elanto on Suomen suurin luomukauppias, joka myy noin 20 prosenttia vähittäiskaupoissa myydyistä luomutuotteista Suomessa. S-ryhmän mukaan pääkaupunkiseudulla myydään lähes kaksi kertaa enemmän luomua muuhun Suomeen verrattuna.
– Luomusta on oikeastaan tullut jo valtavirtaa, ja luomun kasvava suosio näkyy marketeissa koko pääkaupunkiseudulla. On totta, että luomuruoka myy etenkin pääkaupunkiseudulla Helsingin keskustan alueella sekä Lauttasaaressa ja Vallilan alueella, kertoo ketjujohtaja Ari Talso HOK-Elannolta.
